Jubileumi Patrocinium - 25

Rendalapítónkra, Kalazanci Szent József atyánkra emlékeztünk november 25-én, pénteken az iskolai Patrociniumon.

Az ünnep a váci Madách Imre Művelődési Központ színháztermében kezdődött, ahol a Piár Ki mit tud?! döntőjét láthatták a 7-12. osztályos diákok. Az ötödik és hatodik évfolyam Kalazancius életéből és életművének eseményeiből készített izgalmas vetélkedőn vett részt.

Ezt követően Bábel Balázs érsek úr a Székesegyházban celebrált ünnepi szentmisét.

A nap további részében a 25 éve újraindult iskolánkban érettségizett öregdiákokkal találkozhattak nagygimnazista tanulóink.

Beszámoló a Ki mit tud?! végeredményéről

A tehetségkutató patrocíniumi Piár Ki mit tud?!-ot másodszor szerveztük meg. Idén is több mint ötven diák érzett magában kedvet, hogy színpadra álljon a vetélkedő válogatói során. Akadt közöttük olyan, aki rutinosan mozgott a színpadon, de olyanok is voltak sokan, akik életükben először állhattak ilyen körülmények között az iskola közönsége elé.

A válogatókról és a vetélkedő elődöntőiről készült képes beszámolók megtekinthetők itt és itt.

Nemcsak a diákok voltak lelkesek és vállalkozó kedvűek, de a szülők, öregdiákok, barátok is nagylelkűek voltak. A vetélkedő díjazására sok nemes és értékes ajándékot ajánlottak fel.

Annyi ajándék gyűlt össze, hogy valamennyi fellépőt meg tudtunk jutalmazni. Az ajándékok között vannak értékes könyvdíjak, egy családi pizzázás-kupon, az adventi PAD-os selmecbányai kirándulásra szóló kuponok, piarista ajándéktárgy-kuponok, társasjátékok, és más ajándéktárgyak. A tehetségkutató vetélkedő támogatói között találunk olyan nagy cégeket, vállalkozásokat, mint a váci DDC, a budai Várkertbazár, a Rákóczi Szövetség, valamint a Magyar Állami Operaház. Köszönünk minden felajánlást!

A zsűri tagjai: Bartáné Győrfi Marianna tanárnő, Grubits Blanka (2015A) – a tavalyi Piár Ki mit tud?! győztese, Varga László atya – a Székesegyház karnagya, Győrffy Ákos – József-Attila díjas költő és Ókovács Szilveszter – a Magyar Állami Operaház főigazgatója.

A nagyon magas színvonalú műsor után a zsűri több különdíjat is kiosztott. A tárgyi jutalmak mellett Farkas Hajnát és Megyesi Enikőt a Piarista Bálra hívták meg, hogy ott is megmutathassák produkciójukat. A fuvolatrió (Pellet Teréz, Csepregi Lilla, Molnár Sára) valamint Balkovics Áron bűvészmutatványával abban a megtiszteltetésben részesültek, hogy az Magyar Állami Operaház egy-egy saját szervezésű jótékonysági estjének fellépői lehetnek.


A harmadik díjat megosztva a Réthelyi család vérpezsdítő versenytáncos négyese (Réthelyi Botond, Réthelyi Virág, Réthelyi Balázs, Sulyán Lilla), valamint Laczkó Bálint kapta. Bálint a Légy jó mindhalálig című musicalből énekelte a Felnőttek már tudják… című dalt.

A második helyezet Baráth Alexander lett, aki Pilinszky versének merész szavalatával nyűgözte le a zsűrit.

Az első helyezett Pfaff Csenge 8. a osztályos diákunk lett, aki egy mezőségi népdalcsokorral lépett színpadra. A szakértő zsűri méltatásában kiemelte az előadás hitelességét, az előadás koherenciáját és az előadó sugárzó, belső erejét.

Szívből gratulálunk mindenkinek. A színpadról senki sem távozhatott ajándékok nélkül. Ez azért is nagy öröm, mert valamennyi fellépő nagyon magas színvonalú produkcióval ajándékozta meg a közönséget.

Jövőre ismét folytatjuk! Gondolkozzatok, mivel léptek a válogató estjein fel, s készüljetek!

A mai napon hirdette ki Futó Béla igazgató úr és Juhász Gábor tanár úr, a Laudetour túramozgalom titkára az iskolai túraverseny végeredményét is. Erről külön számolunk majd be hamarosan.

Köszönjük ezt a Kalazanciusnak szentelt vidám, izgalmas, szép napot. Hálásak vagyunk, hogy a sok tanulás és sokirányú leterheltség mellett diákjaink ilyen sokat készültek, hogy szórakoztassanak bennünket.

Köszönjük mindenkinek a fáradozását, akik segítették e vetélkedőt: Hortoványi Judit tanárnőnek, Csongor-Kiss Rita tanárnőnek, Bisztriczki Zoltán tanár úrnak, Kármán Szabolcs rendszergazdának és Kalász Ákos igazgatóhelyettes úrnak.

Köszönjük Bábel Balázs érsek úrnak, hogy velünk ünnepelt.

Köszönjük öregdiák barátainknak, hogy elfogadták a meghívásunkat, velünk ünnepeltek és találkoztak a diákokkal.

Naptár
Aktuális | Következő események
Naptár Hírek Blog Galéria

Design: Unicial Program: Florka

Támogatók: logo logo logo logo
logo logo