Patrocinium - Piar Ki Mit Tud! Végeredmény!

_dsc4446.jpg

Rendalapítónk, Kalazanci Szent József emléknapját ünnepeltük ma. A váci Székesegyházban tartott szentmisén Biró László püspök úr  az elhatározást, az abból fakadó cselekedet és a bennünket körül vevő közösségre hívta fel a figyelmet. A közösség az, ami teret, biztonságot, megtartó erőt jelent mindannyiunknak.

A szentmise után iskolánk hagyományteremtő szándékkal indított tehetségkutató vetélkedőjének, a Piar Ki Mit Tud döntőjét láthatták a hetedik osztályosoktól idősebb diákok. Az ötödik és hatodik évfolyamosok a rendalapító életéből és életművének eseményeiből készített izgalmas vetélkedőn vehettek részt.

fellepo6.JPG

A hagyományteremtő szándékkal indított tehetségkutató vetélkedő ötlete tavaly a 300 éves jubileumi patrocinium után fogant meg a szervezőkben - tanárokban, diákokban. Közel 50 diák érzett magában kedvet, hogy a színpadra álljon a vetélkedő válogatói során. Voltak közöttük olyanok, akik rutinosan mozognak már a színpad világában, de  olyanok is voltak sokan, akik életükben először állhattak ilyen körülmények között a közönség elé.

A diákok a felkészítő tanáraikkal együtt az elmúlt hetekben sokat dolgoztak a műsorszámokon, énekeltek, hangfelvételt készítettek, muzsikáltak, táncoltak, zenekart alakítottak, próbáltak… az iskola média szakköre, a PIAR MEDIA pedig sok órát forgatott. Ott voltak ők is a válogatókon, interjúkat készítettek, rögzítettek minden fontos pillanatot.

A válogatókról és a vetélkedő elődöntőiről készült kisfilm megtekinthető itt:

 

Nemcsak a diákok voltak lelkesek és vállalkozó kedvűek, de a szülők, öregdiákok, barátok is mellénk álltak - mondta köszönő beszédében Kalász Ákos igazgatóhelyettes úr, a vetélkedő főszervezője. Sok kedves, nemes, személyes és értékes ajándékokat ajánlottak fel.

fellepo7.JPG

Annyi ajándék gyűlt össze, hogy valamennyi fellépőt meg tudtak jutalmazni. A díjak között van írószercsomag, kerámia, kézzel készített különleges csokoládécsomag a Flamich családi manufaktúra ajándékaként, könyvdíjak a Borda Antikvárium és egy grafikus művésznő felajánlásaként, mézösszeállítás a Hubay családi méhészet jóvoltából... Egy hálás öregdiák két profi dinamikus énekmikrofont ajánlott fel. A tehetségkutató vetélkedő támogatói között találunk olyan nagy cégeket, vállalkozásokat, mint a váci DDC, a budai Várkertbazár, a Rákóczi Szövetség, valamint a Magyar Állami Operaház.

 A zsűri különdíját, egy nagy teljesítményű fekete-fehér nyomtatót a Páll család felajánlásából Földváry Levente 9. b osztályos tanuló kapta az alábbi kisfilmjéért:

 

A harmadik díj egy Tábla PC, amit Simonyi Ákos és Simonyi András ajánlott fel. András 2001-ben érettségizett iskolánkban. De más szállal is kötődik a Simonyi család gimnáziumunkhoz. Itt tanított Ákos édesapja, András nagypapája, Simonyi Alfréd professzor úr, aki maga is piarista öregdiák volt. A harmadik díjat Lelkes Botond 10. a osztályos tanuló kapta, aki saját szerzeményét adta elő zongorán.

A második díj ugyancsak egy táblagép, egy különlegesen profi tablet volt, amit Terray-Horváth Csenge 5. a osztályos tanulónk kaphatta. A díj nagyvonalú felajánlóját jótékony homály kell fedje.

_dsc5141.JPG

A fődíj egy egy hetes családi nyaralás volt Horvátország egy kis szigetén egy családi apartmanban. A fődíj felajánlójának nevét is homály kell fedje. A fődíjat iskolánk 12. a osztályos tanulója, GRUBITS BLANKA nyerte.

Szívből gratulálunk mindenkinek. A színpadról senki sem távozhatott értékes ajándékok nélkül.

Meg kell, mondjam, mi szervezők, álmunkban sem gondoltuk volna, hogy ilyen nagy értékű ajándékokat is kioszthatunk a tehetséges versenyzőinknek. Köszönjük a szülők, öregdiákok, barátaink önzetlen, nagylelkű barátságát, támogatásukat! Öröm megtapasztalni, micsoda hátországa van egy olyan iskolának, mint a váci Piár - tette hozzá Kalász Ákos igazgatóhelyettes. Elmondta: nagy öröm volt olvasni a felajánlók között olyan diákok neveit, akik az elmúlt 24 évben érettségiztek az iskolában. Ők hálás egykori diákok, már sikeres üzletemberek, akik jó szívvel gondolnak az iskolára, és szeretettel gondolnak a mostani diákokra is.

fellepo3.JPG

Köszönjük ezt Kalazanciusnak szentelt vidám, izgalmas, szép napot. Hálásak vagyunk, hogy a sok tanulás és sokirányú leterheltség mellett diákjaink ilyen sokat készültek, hogy szórakoztassanak bennünket. Köszönjük a zsűri meghívott tagjainak: Varga László atyának, a Székesegyház karnagyának, orgonaművésznek, Horváth Szilárdnak, a Magyar Televízió egyik meghatározó szerkesztőjének, műsorvezetőjének és Heinczinger Mikának, a Misztrál alapítójának a zsűriben vállalt szerepüket. S köszönjük mindenkinek a fáradozását, akik segítették e vetélkedőt: Deákné Csete Zsuzsa tanárnőnek, Csongor-Kiss Rita tanárnőnek, Bisztriczki Zoltán tanár úrnak, Balaton Tamás tanár úrnak és a PIAR MEDIÁnak, Csizmadi Donátnak (11. C), Velenczei Szabolcsnak (11. C), Durugy Lillának (8. B), Valentin Dórinak (11. C), Kármán Szabolcs rendszergazdának és Kalász Ákos igazgatóhelyettes úrnak.

Köszönjük Biró László püspök úrnak, hogy velünk ünnepelt.

Az iskola tanulói először láthatták az újjáalakult színjátszókör izgalmas és vidám előadását - rögtön kettőt. Örkény Egypercesei mellett Karinthy-jeleneteket is láthattak a diákok. A csoportot Bartáné Győrfi Marianna tanárnő vezeti.

Jövőre folytatjuk! Gondolkozzatok, mivel léptek a válogató estjein fel, s készüljetek!

A mai napon hirdette ki Futó Béla igazgató úr és Juhász Gábor tanár úr a Laudetour túramozgalom titkára az iskolai túraverseny díjasait is. Erről külön számolunk majd be.

A műsorról hamarosan video-összeállítást is láthat a PiarBlog olvasóközönsége. A filmet a PIAR MEDIA készíti.

 PiarBlog

_dsc4488.jpg

_dsc4507.jpg

_dsc5115.JPG

 

_dsc5098.JPG

_dsc5089.JPG

_dsc4559.JPG

fellepo4.JPG

 

 

fellepo8_2.JPG

fellepo10.JPG

fellepo11.JPG

fellepo1_2.JPG

fellepo2.JPG

 

_dsc4830.JPG

_dsc4776.JPG

 

Naptár
Aktuális | Következő események
Naptár Hírek Blog Galéria

Design: Unicial Program: Florka

Támogatók: logo logo logo logo
logo logo