Te Deum és tanévzáró

Június 16-án Te Deumra gyűltek össze a piarista diákok a Székesegyházba. A szentmisét Labancz Zsolt tartományfőnök atya celebrálta. A hálaadó szentmise után megköszönte Futó Béla igazgató úrnak munkáját, és beiktatta igazgatói szolgálatába Kalász Ákos tanár urat. A tanévzáró ünnepély keretében a tantestület jutalmazottjai is átvehették munkájuk elismeréséül a díjakat. Az évzárón a hagyományokhoz hűen az iskola nyilvánossága előtt osztottuk ki az iskola kiemelt jutalmait.

Ezzel befejeződött az a tanév, amelyen iskolánk újraalapításának 25. évfordulóját ünnepeltük.
A nevelőtestület által felterjesztett és adományozott kiemelt díjak:

Kalazancius Érem

A Piarista Rend magyarországi működésének 300 éves jubileuma alkalmával 1942-ben alapított díjat olyan tanuló kaphatja, aki példamutató jellemű; a gimnáziumi évek alatt végig kimagasló tanulmányi eredményt ért el, osztályközösségének pedig építő és megbecsült tagja volt. A tanári kar felterjesztése alapján a Kalazancius érmet a tartományfőnök úr adományozta.

Rottenbacher Kincső 12.b osztályos tanuló “Ascende superius!” feliratú érmet kapta.

Kincső 8 évig volt iskolánk tanulója, a gimnáziumi évek alatt végig kimagasló tanulmányi eredményét ért el és példamutató, szerény magatartásával, szorgalmával és segítőkészségével diáktársai elismerését és megbecsülését is kiérdemelte. A tantestület egyöntetűen támogatta jelölését.

Fábián Fanny 12.c osztályos tanuló “Duc in altum!” feliratú érmet kapta.

Fanny a nyelvi osztályban 5 évig tanult iskolánkban. Személyében tisztelettudó, megbízható, társaiért, az osztályáért felelősséget vállaló diákunk volt. Jó tanuló és másokat is igyekezett segíteni tanulmányaiban. Az osztály életének szervezésében aktív szerepet vállalt, tizedig osztályban ő szervezte meg az egész osztálykirándulást utazással szállással és programokkal együtt. Részese volt az iskolai programok megvalósításának, lebonyolításának. Mindig nyitott volt az újdonságokra, az osztályért több pályázatba is bevonta a többieket

Sík Sándor-díj

A Sík Sándor díjat 1964-ben egy hálás öregdiákunk alapította, hogy Sík Sándornak, a magyar piarista diákok önzetlenszívű atyjának emlékét megörökítse. A Sík Sándor díjat olyan tanuló kaphatja, aki példamutató jellemű és szorgalmú; osztályában közösségi munkát végző és megbecsült tag volt. A tanári kar felterjesztése alapján a Sík Sándor díjat a tartományfőnök úr Tuzson-Berczeli Tamás 12. a; Kerti Anna 12. B és Erdélyi Boróka 12. C osztályos tanulóknak adományozta.

Tuzson-Berczeli Tamás 12.A osztályos tanuló derűs, tisztelettudó személyisége, vallásos lelkülete, tudományos igényessége, közösségi munkája és kötelességteljesítése egyaránt példamutató. Tamás különleges érdeklődéssel és tehetséggel fordult a történelem felé, számos tanulmányi versenyen vett részt sikerrel.

Kerti Anna 12. b osztályos tanuló példamutató kötelességteljesítésével és a nyolc év folyamán tanulótársai és osztályközössége javára végzett önzetlen segítő munkájával érdemelte ki a díjat. Magyar irodalom és latin nyelv tárgyakból nagyon szép tanulmányi eredményeket ért el.

Erdélyi Boróka 12. C osztályos tanuló Boróka rendkívül céltudatosság jellemezte mind tanulmányaiban, mind közösségi munkájában az itt töltött 5 év alatt. 11. osztályos korában OKTV döntős volt angol és francia nyelvből. A diákönkormányzat elnökeként sok program megtervezésében, megszervezésében és lebonyolításában részt vállalt.


Kollonitz Zsigmond-díj

Az iskola különdíja azon diákok számára, akik a legkiemelkedőbb diákjaink emberi és tanulmányi szempontból egyaránt. Különös értéke ennek a díjnak, hogy, az iskola alapításának 300. évfordulóján adtuk át először. A díj névadója Kollonitz Zsigmond váci püspök, a váci piarista iskola alapítója.


Idén a díjat Heiszig Fanny és Boahene Kwaku Jeffry 12. b osztályos tanulók kapták.

Fanny szorgalmas munkával, sokszor nehézségeket leküzdve szép tanulmányi eredményt ért a gimnáziumi évek alatt, szerény magatartásával társai tiszteletét is kiérdemelte.

Jeffry elsősorban a közösségéért vállalt felelősségéért, és közösségi munkájáért kapja az iskola díját, megbízható munkával szép tanulmányi eredményt ért el, reáltárgyak területén egyre tudatosabban és erőfeszítéssel készült a pályaválasztásra és felvételire.

Simonyi Alfréd-díj

Simonyi Alfréd, hálás piarista öregdiák, egykori tanárunk díjat alapított, amellyel minden évben a természettudományok (elsősorban a fizika) terén kiemelkedő eredményt elért Komjáti Csenge 12. A osztályos tanulót jutalmaztuk.

Komjáti Csenge Csenge gimnáziumi tanulmányai alatt egyaránt nagy érdeklődéssel tanulta a humán, illetve a reáltárgyakat, és mindkét területen ért el sikereket. Fizikából a legjobb eredménye a Károly Iréneusz országos fizikaversenyen szerzett III. helyezése. Kiemelkedő emeltszintű matematika érettségit írt.

Brusznyai Árpád-díj

A Brusznyai Árpád Alapítvány minden évben emlékéremmel díjaz egy gimnáziumban végzett diákot Veszprém és Vác város mártírhalált halt tanárának emlékezete és szellemisége ápolásáért. A diák gimnáziumi tanulmányai során hitéletével és a latin nyelv kiemelkedő művelésével érdemli ki a kitüntetést. A díjat az Alapítvány képviseletében Moys Csaba piarista öregdiák adta át Gloviczki Ráhel 12.b osztályos tanulónak.

Ráhel a latin nyelv műveléséért, tanulmányi versenyeken való helytállásáért, OKTV eredményeiért, valamit közösségért végzett munkájáért kapja.

Haris Béla-díj

A Haris Béla-díjat iskolánk néhai testnevelés–rajz szakos tanárának emlékére a tantestület hozta létre unokája, Haris Róbert támogatásával. A jutalmat minden évben az a végzős diák kapja, aki az iskola sportéletében kiemelkedő teljesítményt nyújtott. A díjat idén Holman Nóra 12.a osztályos tanuló kapta.

Nóri a gimnáziumi évek alatt a szorgalmas és kitartó tanulás mellett mindig készséggel állt az iskolai csapatok rendelkezésére, és több különböző sportágban (mezei futás, síelés, foci és kézilabda diákolimpia) elért sikereivel öregbítette iskolánk hírnevét.


Molnár Márton-díj

Molnár Márton a budapesti Piarista Gimnázium tanulója volt, 2004-ben érettségizett. Egész életes során orvosok felügyelete alatt kellett élnie, fiatalon hunyt el. Akaraterejével, töretlen jókedvével, hitével úrrá tudott lenni nehézségein. Az ő emlékére alapított díjat Surman Endre 12. c osztályos tanuló kapta.


Endre hasonlóan nagy erőfeszítéseket tett azért, hogy tanulmányaiban megerősödve egyetemi tanulmányokra jelentkezzen biológusképzésre. Hasonlóan sokat fáradozott azért, hogy a közösségének elfogadott tagja legyen.

Morus-díj

A Morus-díj egy olyan új közéleti jellegű elismerés, melyet azok a végzős középiskolás fiatalok kaphatnak, akik nemcsak jó tanulmányi eredményeikkel emelkednek ki társaik közül, hanem jól láthatóan szívesen, aktívan és felelősen vesznek részt közösségi tevékenységben, nyitottak a közéletiségre és emellett elkötelezett keresztények. Az idén a Morus-díjat
Valentin Dóra 12. C osztályos, – kiemelt fokozat, üveg plakettel
Herbály Blanka 12. B osztályos
Zsombok Zsófia 12. A osztályos tanulók kapták.

Vác Városának Kiváló Diákja
Vác Városának Kiváló Diákja díjra a nevelőtestület Durugy Anna 12.a osztályos tanulót terjesztette fel.

Az iskolai év során kiérdemelt okleveleket, tanulmányi díjakat, könyvjutalmakat kapó diákok neveit (részben) felolvasta  Futó Béla igazgató úr.

Az összefoglaló megtekinthető a honlapon.

Gratulálunk minden díjazottnak! Szép nyarat, jó kikapcsolódást és feltöltődést kívánunk!

Naptár
Aktuális | Következő események
Naptár Hírek Blog Galéria

Design: Unicial Program: Florka

Támogatók: logo logo logo logo
logo logo