Két hét Malagában

Beszámoló egy lenyűgöző programról - tanártovábbképzés Erasmus plus programmal

Spanyoltanárként nagyon nagy szükségem volt rá, hogy több év után ismét anyanyelvi környezetben használhassam a nyelvet és frissíthessem a tudásomat. Emellett számomra ismeretlen új tájakat, műemlékeket volt alkalmam felkeresni, és ezáltal -szintén sok év után újra - megmerítkezhettem a spanyol kultúra szépségeiben. Életemben először eljutottam Granadába is, amiről bár sokat olvastam, és nyilván számos fényképet láttam, álmomban sem gondoltam volna, hogy a valóságban ennyire lenyűgöző.
A képzés helyszíne, a Malaca Instituto nyelviskola Malaga városának nagyon szép részén helyezkedik el. Itt minden egy helyen megtalálható: légkondicionált tantermek, étterem, kávézó, terasz, valamint medence is van, a tengerpart pedig mindössze tíz percnyi sétára található. A kurzus során nagyon sok tanár kolléga tartott a számunkra foglalkozásokat. Ezek közül nekem a leghasznosabb a nyelvtani rendszerezés volt, illetve a délutáni módszertani képzések közül néhány, ahol új ötleteket kaptam.
A képzés során az is nagy érték, hogy volt két nyugodt hét arra, hogy a különböző országokból érkező kollégákkal tapasztalatot cseréljünk, szakmai kapcsolatokat építsünk, és jó gyakorlatokat ismerhessünk meg egymás segítségével. Úgy gondolom, hogy a nemzetközi tapasztalatszerzés és kapcsolatépítés nagyon sokat ad hozzá a szakmai- és a személyiségfejlődésemhez. Remélem, hogy az a szemléletmód, amit ennek az utazásnak során szereztem áttételesen a diákjaimnak is a javára válik majd.

Kósa Klára

Naptár
Aktuális | Következő események
Naptár Hírek Blog Galéria

Design: Unicial Program: Florka

Támogatók: logo logo logo logo
logo logo