A díszterem színpadán a Kövek című előadás

Április 30-án a 9. évfolyamosok hittan óráján iskolánkban jártak a nagykanizsai Piarista Gimnázium dráma tagozatosai, és a Kövek című színdarabot adták elő. Az igazgató úr bevezetőjében örömét fejezte ki, hogy hosszú idő után újra láthatunk színdarabot a díszterem színpadán.

A Köveket egy ausztrál szerzőpáros, Tom Lycos és Stefo Nantsou írta egy újsághír alapján. Az ausztrál krimi két fiúról szól, akik unalomból gyilkossá válnak, egy tragédiát, egy halálos autóbalesetet okoznak egy autópálya fölötti felüljáróról ledobott kővel. A színdarab követi a fiúk további sorsát, a bírósági tárgyaláson át az ítéletig. Tettük nem maradt következmény nélkül. A darab fő mondanivalója a két fiú (13 és 15 éves) barátságának alakulása és a kamasz korosztály határfeszegetése.

A darabot először a szerzőpáros játszotta és rendezte az 1996-os melbourne-i bemutatón. A Köveket Magyarországon először 2003-ban a Kolibri Színház mutatta be Stefo Nantsou rendezésében, és azóta számtalan előadás készült az ország különböző színházaiban, színjátszó köreiben. A nagykanizsai piaristák a KÖSZI - közösségi szemléletformálás az iskolában és azon túl – pályázati projekt keretében keretében dolgozták fel, melynek egyik különlegessége, hogy 4 lányszereplő játszotta el.

A darab tizenéveseknek szól, és kérdéseket vet fel, gondolkodásra, további beszélgetésre kínál lehetőséget. Diákjaink (és egy osztály a budapesti Piarista Gimnáziumból, akik csatlakoztak a színdarab megtekintéséhez) 11 kiscsoportban dolgozták fel kérdés- és játékcsomag segítségével a látottakat.

Köszönjük a budapesti tartományi szervezőknek, a nagykanizsai tanároknak és diákoknak a nagyszerű előadást!

Szöveg és fotó: StonehillB
Naptár
Aktuális | Következő események
Naptár Hírek Blog Galéria

Design: Unicial Program: Florka

Támogatók: logo logo logo logo
logo logo