A rajz fakultációsokkal a Sajdik Ferenc Gyűjteményben jártunk…

A rajz fakultációs diákok meghívást kaptak még március végén egy dokumentumfilm-forgatásra, a Sajdik Ferenc Gyűjtemény kiállítására.

A művész életéről Papp László művészettörténész-műgyűjtő tartott lebilincselő, izgalmas előadást.
A Duna Televízió is a helyszínen járt, egy dokumentumfilmet készített, amit majd ősszel levetítenek. Néhány diákkal a televízió stábja interjút készített, melyben elmondták, hogy nagyon tetszett nekik a kiállítás, főleg a karikatúrák az ismertebb költőkről, történelmi személyekről.

Sajdik Ferenc Kossuth-, Munkácsy-, és Magyar Örökség-díjas, Érdemes művész, Budapest díszpolgára. Állandó életmű-kiállítása márciustól látható Vác főterén, a Március 15. tér 20. szám alatt.
Sajdik mesevárosa, girbe-gurba házai, hósapkás, pirostetős, hagymakupolás saroktornyai felidézik azokat a kultúrtörténeti emlékeket, melyeken jókat nevetve, szórakoztatva ismerhetjük meg a várost. A képeken életre kel Vác történelme Sajdik Ferenc humoros, néhol fanyar bemutatásában. Alkotásain tetten érhető a Pom-Pom mesék világa, Gombóc Artúr kalandjai és a nagy Ho-ho-horgász váci adaptációja. A képekhez kapcsolódó történetek még színesebbé, gazdagabbá teszik az élményt. - olvashatjuk a Tourinform Vác ajánlójában.



Szöveg és fotó: Győrffy-Kovács Adrienn
Naptár
Aktuális | Következő események
Naptár Hírek Blog Galéria

Design: Unicial Program: Florka

Támogatók: logo logo logo logo
logo logo