Jótékonysági Piar Bál 2019.

A váci Piarista Gimnázium szülői szervezete és a Magyar Piarista Diákszövetség február 2-án rendezte meg 9. jótékonysági bálját, mely idén második alkalommal volt tematikus rendezvény.

Ezúttal a rock and roll, mint zenei stílus kialakulásának bölcsőjéhez, az ’50-es évek Amerikájába tettünk virtuális látogatást, ennek a korszaknak a stílusjegyeit kíséreltük meg odaidézni a gimnázium patinás tereibe a zenén keresztül, és egyesek – élve a lehetőséggel – a stílusos dresszkódban való megjelenésükkel is fokozták az esemény varázsát.

A kiemelt kulturális eseménynek számító rendezvényen zsúfolásig megtelt az iskola díszterme, több mint 200 meghívott vendég gyűlt össze erre a fergeteges farsangi közösségi élményre.

A bálnak mindig fontos célja, hogy a bevételekkel iskolai fejlesztési projekteket támogasson. Idén egy kémiai labor kialakításának és berendezésének támogatására ajánlották fel a befolyt összegeket a szervezők.

A 6 órakor kezdődő műsorban felléptek a végzős (12.A) diákok egy Rock ’n’ Roll produkcióval, Lolly-pop Kvartett (Horváth Tamás tanár úr vezetésével), Kákonyi Rózi (9.a), a Ki mit tud?! verseny győztese - Etta James: At last című dalát énekelte, Barta Benedek (6. b) pedig egy székely öregember, Hazug Pista bácsi egyik történetét mesélte el. Földváry Levente és Dichter Dóra (12.B) közös produkcióval szórakoztatta a közönséget. A műsort a Rockin’ Board TSE vendégelőadó csoport 3 nagyszerű akrobatikus táncformációja zárta. (http://www.rockinboard.hu/)


A finom ételekről idén is a Patak Vendéglő gondoskodott, a bőséges főfogást egy stílusos desszert, a Rock & Roll szelet (epres-mascarponés piskótatekercs fehércsokis-marcipános öntettel) koronázta meg. (https://www.patakvendeglo.hu/)


A báli hangulatot fokozta Dr. Sipos Balázs (ügyvéd, borász, piarista öregdiák) borkóstolója, aki a Badacsony környéki szőlészetéből származó, saját készítésű borházának (www.siposborhaz.hu) termékeit mutatta be. A bál színvonalát emelte az idén először, Sipos Balázs nagylelkű felajánlása révén megrendezett boraukció, melynek védnöke és levezetője Ókovács Szilveszter, az Operaház igazgatója volt. Három palack különleges bor került kalapács alá, és keltek el többszörös áron.


A zenéről idén is Dj. Mono gondoskodott, aki már második alkalommal bizonyította precizitását, hozzáértését, szakmai tudását a világítás és a zenei kínálat terén, valamint megnyerő személyisége és mindig mosolygós arca hozzájárult a bál sikeréhez és fantasztikus hangulatához. Igar Tibor, a Miami Tánciskola vezetője, az iskola óraadó tanára egy hangulat megteremtő tánctanítással vonzotta be a párokat a táncparkettre.

 

A teaház a szokott helyen, módon és a szokott szolgáltatásokkal várta a vendégeket, meghitt, csendesebb beszélgetésekre adott kiváló lehetőséget. A betérő vendégek muffin-csodákat és italkülönlegességeket kóstolhattak meg. A vacsoraterem melletti büfében pedig széles italkínálat várta a szomjas embereket.


Az izgalmas tombolahúzást idén is nagy siker koronázta, a hihetetlenül sok nyeremény pedig nagyban hozzájárult a jótékony célra gyűjtött bevétel gyarapodásához, köszönhetően a szülők és a támogatóink kiemelkedő felajánlásainak. A fődíjat, egy 40.000 Ft értékű utazási utalványt a TDM Travel ajánlotta fel.


Az előkészítő és szervező munkálatok már tavaly ősszel elkezdődtek, és folyamatos, hosszas egyeztetések zajlottak, tovább erősödött az együttműködés a szülői szervezet és az iskola vezetősége, valamint egyes dolgozói között.
Hálás köszönet illet sokakat, a felkészítő tanárokat, az irodai-, a konyhai-, technikai- valamint a műszaki dolgozókat, a TESZI-s önkéntes diákokat, akik rengeteget segítettek a 3 nap alatt az előkészítéstől az elpakolásig, és mindenkit, aki hozzájárult a bál sikeréhez!
Hálás köszönet a rengeteg elismerő, dicsérő szóért, melyeket kedves vendégeinktől kaptunk, akik nagyon jól érezték magukat, és akikkel remélhetőleg jövőre újból találkozhatunk a következő, a 10. piarista bál alkalmával.

Szülői Szervezet

Fotók: Hegedűs Sára, Pintér Erzsébet (10.A)
Naptár
Aktuális | Következő események
Naptár Hírek Blog Galéria

Design: Unicial Program: Florka

Támogatók: logo logo logo logo
logo logo