Ádámok és Évák ünnepe 2020

A Nemzeti Színház idén hetedik alkalommal szervezte és rendezte meg Pintér Szilvia, ifjúsági programfelelős, színház-drámapedagógus, valamint Rubold Ödön színművész vezetésével az Ádámok és Évák ünnepe középiskolás játékot.

A Szolnoki Szigligeti Színház által évekkel ezelőtt indított kezdeményezés mára országos mozgalommá fejlődött. Ebben az évben a Magyar Kultúra Napját, január 22-ét 247 budapesti és Budapest környéki diák 12 bibliai történet színpadi feldolgozásával ünnepelte a Színházban.

Már 2018. szeptember 21-én kisorsolták, hogy melyik iskola, melyik bibliai történetet állítja színpadra. Azóta zajlott a próbafolyamat az iskolákban a tanárok és a színház által delegált színész mentorok segítségével.

2020. január 22-én az egymást követő rövid előadások végén egy négytagú, szakemberekből álló zsűri értékelte a csoportokat Balogh Géza rendező, színháztörténész, bábtörténész, műfordító, író, dramaturg elnökletével.  

A váci Piarista Gimnázium színjátszóköre harmadikként lépett színpadra, A leprás Naámán története címmel adták elő darabjukat. Felkészítő tanáruk a színjátszókör vezetője, Bartáné Győrfi Marianna tanárnő, mentoruk Mészáros Martin színművész volt. Sokat finomítottak, alakítottak a darabon, rengeteg próba, munka áll a végeredményként megszületett 10 perces előadás mögött.

Mivel ez nem egy verseny volt, ezért minden résztvevő csoport elismerő diplomában részesült.

A darabot az iskola diákjai, tanárai és a szülők is láthatták a 2019-es Patrociniumi ünnepségsorozat keretében, majd a február 1-én megrendezésre került Piarista Jótékonysági Bálon.

Gratulálunk, és köszönjük ezt a színvonalas előadást!

Forrás: Nemzeti Színház honlapja
Fotó: B.Gy.M.
Naptár
Aktuális | Következő események
Naptár Hírek Blog Galéria

Design: Unicial Program: Florka

Támogatók: logo logo logo logo
logo logo