Trastevere projekt második évada

Márciusban ugyan lezárultak a Trastevere projekt mentorainak és diákrésztvevőinek képzései, melynek során az ún. design thinking – tervező gondolkodás – módszertanával ismerkedtek, és felkészültek a feladatokra, de a jelentkezési határidőt meghosszabbították. Ha közben támadt egy jó ötletetek, jelentkezzetek!

Fontos dátumok:

2021. január 11. - március 15. - intézményi csapatok regisztrációja

JELENTKEZÉS MEGHOSSZABBÍTVA 2021. ÁPRILIS 30-IG

2021. május 16. - projektvideók feltöltése

2021. június 7.  - eredményhirdetés

Legyen saját csapatod és projekted! Vedd észre - érezd át, képzeld el - tervezd meg, valósítsd meg és mesélj róla! Pályázzatok ti is csoportos önkéntes tevékenységgel! Hozzatok létre olyan együttműködési projektet, amely célul tűzi ki az emberek közvetlen támogatását, a társadalom alakítását! A verseny végén megtudod, milyen minősítéssel végzett projekted: arany, ezüst, bronz.

Másodszor indult útjára a piarista rend európai szintű társadalmi programja, a Trastevere projekt, amelynek keretében diákprojektek megvalósítására hívjuk a 6-10. évfolyamos piarista fiatalokat, velük együtt pedig a munkatársakat és a szülőket, hogy közösen munkálkodjunk egy jobb és elhetőbb, fenntarthatóbb világért.

A projekt a design thinking módszertanával a pályázó fiatalokat olyan pálymunka-vidó készítésére hívja, amely megmutatja, hogyan látták meg, ismerték fel környezetükben az adott problémát, amely valós szükségletekre reagál; milyen megoldási javaslatot dolgoztak ki erre válaszul; ezen keresztül milyen konkrét cselekvések születtek a társadalmi felelősségvállalás céljával.

A projekt főszereplői Ti vagytok, akik a jobb és élhetőbb, fenntarthatóbb világért munkálkodó fiatalként szeretnétek tenni valamit, mint egykor Klazancius. Ő Rómában a Tevere folyón túli (innen a projekt neve: Trastevere) szegény városrészben karolta fel a nincstelen gyermekeket és az oktatást ingyenessé tette számukra. 

MIlyen projektekben gondolkodhatsz? Bármilyenben, amivel a körülötted lévő világott jobbá tudod tenni. (pl. ilyenben, ilyenben, ilyenben és ilyenben, meg ilyenben.)

Eddig iskolánkból két ilyen projekt született.

Tavalyi nyertes (bronzfokozatú) csapatunk az Earth gang (7.b) - és a kisfilmjük.

2018-ban az iskolai komposztálást így vezettük be két diákunk ötletére az egész iskolában.

Ha belevágnál, alaposan tanulmányozd át a Trastevere honlapját! Nézd meg a videókat, olvasd el a  füzetet, inspirálódj és szervezz csapatot! És írj nekem, hogy egyeztessük, mire van szükségetek, mit kell tennetek, hogy a terveteket meg is valósíthassátok! Keressetek bizalommal!

Hajrá! Fogjunk össze, működjünk együtt a teremtett világ védelme érdekében, embertársaink közvetlen támogatásáért, a közös tanulásért, a társadalom átalakításáért!

Kalász Ákos mentor, igazgató

 

Naptár
Aktuális | Következő események
Naptár Hírek Blog Galéria

Design: Unicial Program: Florka

Támogatók: logo logo logo logo
logo logo