Ballagás 2024.

"Mert csak én tudom, mi a tervem veletek – így szól az Úr!

Békességet és nem romlást tervezek, és reményteljes jövőt adok nektek."

(Jeremiás 29, 11-13.)

2024. május 3-án déli 12 órakor a 12. évfolyam ballagó diákjai, feltűzött fehér fátyolvirággal a kilencedikes tanulók sorfala között énekelve vonultak végig a folyosókon át a piarista Szent Anna templomba.

Az ünnepi szentmise előtt Vereb Zsolt atya, a váci piarista rendház főnöke Zsódi Viktor tartományfőnök atya levelét olvasta fel, majd áldással indította útjára 92 végzős diákunkat. 

,,A jövőbe tekintve bátorságot és erőt kívánunk nektek… Nem lehet cél az adatok puszta ismétlése, sem a kilátástalan tanulás. Olyan fiatalokra van szükség az emberiségnek, akik munkájukkal képessé válnak újat hozni a társadalomba, és egyúttal képesek tisztelni önmagukat, felebarátjukat, a teremtés művét és annak Teremtőjét.

Isten áldása legyen és a Kegyes Iskolák Királynőjének a közbenjárása kísérjen benneteket további utatakon, és ne feledjétek, nálunk mindig otthon vagytok!

„Nagyon figyelj, mert a világot teszed is azzá, aminek látod.”

(Fodor Ákos) 

Az ünnepség Kalász Ákos igazgató úr szavaival és a tantestület által jutalmazott ballagók neveinek ismertetésével folytatódott.

„Egy 310 éves iskolának voltatok diákjai. Ha körbe szimatoltok az általatok jól ismert iskolai terekben, ennek a több mint 300 évnek történetét is érzitek, annak megrendítő mélységét, távlatát, gyökereit, energiáját. Ti is ide tartoztok. Innen indultok.”

Sok erőt, örömöt, bátor szívet és hittel teli lelkesedést kívánt ballagóinknak.

A tantestület nevében Ivony István osztályfőnök úr búcsúzott az évfolyamtól, a 11-es évfolyam tanulói közül Kenessey Petra a 11.c osztályos diák köszöntötte a ballagókat.

Minden végzős diáknak sikeres érettségi vizsgát kívánunk!

Isten áldjon benneteket!

 

Naptár
Aktuális | Következő események
Naptár Hírek Blog Galéria

Design: Unicial Program: Florka

Támogatók: logo logo logo logo
logo logo