Bekapcsolódtunk az országos projektbe

Diákjainknak lehetősége volt bekapcsolódni  a 72 óra kompromisszum nélkül projektbe, és akik éltek ezzel a lehetőséggel, azok nem mellesleg a TESZI-s, azaz közösségi szolgálatuk egy részét is tudták így teljesíteni. A Váci Egyházmegye Ifjúságáért a Fiatalokkal Alapítvány szervezésében került sor a Hétkápolna kegyhely környezetének rendbetételére.

"Nagyon jó és szorgalmas fiatalokat kaptunk!" - áll a beszámoló szövegében, amelyet Bajnóczy-Kovács Edina VIFI titkár küldött vissza iskolánknak.

A beszáloló teljes szövege az alábbiakban olvasható:

2020. 10. 10-én szombaton az országos programhoz csatlakozva a VIFI Alapítvány 16 önkéntes fiatal számára szervezett közösségi megmozdulást. A diákok a váci Piarista Gimnázium, a Boronkay György Műszaki Technikum és Gimnázium, valamint két budapesti gimnáziumból érkeztek. A fiatalok 10 órától gyülekeztek a templom előtt és Bezák Tamás ifjúsági lelkész vezetésével indultak el a kegyhely környezetének rendbetételére.

Az egész napos program során a fiatalok több zsáknyi szemetet szedtek, megtisztították a Hétkápolnához tartozó 4 hektáros ligetet, templomot takarítottak, portalanítottak. A diákok a délután folyamán falevél szedéssel, fűnyírással, díszcserjék metszésével, kerítésbe belenőtt sarjadékok kivágásával látványosan megújították a kertet is. Tamás atya a napközben elfáradt fiataloknak jó hangulatban "liturgikus képzést" tartott, amelynek során a piarista diákok a tömjénezés gyakorlatát is megismerhették.

A kezdeményezés a 72 óra kompromisszum nélkül akcióval összhangban összefogásra hívja a fiatalokat, hogy együtt tegyünk másokért, a környezetünkért. Meggyőződésünk, hogy a hétvége az önkéntesség óriási erejének bemutatkozása mellett alkalmas a misszióra is. Mint egy jó kávé, kettő az egyben. Szívesen és örömmel foglalkoztunk a fiatalokkal és ezúton köszönjük meg minden résztvevő iskolának, pedagógusnak a hirdetésben nyújtott segítségét, és azt, hogy ilyen remek fiatalokat küldtek el hozzánk. (BKE)


A sekrestyében
Írta és fotó: Bajnóczy-Kovács Edina
Naptár
Aktuális | Következő események
Naptár Hírek Blog Galéria

Design: Unicial Program: Florka

Támogatók: logo logo logo logo
logo logo