Tájékoztató diasorok a 9-10-es emelt óraszámú képzéseinkről

A 8. AB és 9. NY osztályba járó szülőknek a választható kilencedikes képzésekről és a választható második nyelvről tartottunk rendkívüli szülői értekezletet, fórumot.

Kedves Szülők, Kedves Diákok!

A 9. évfolyamon induló második nyelvi és emelt óraszámú képzésink csoportbeosztása elkészült.

A folyamatról:

Minden diák az általa választott 3 tárgyat jelölt meg a jelentkezési lapon az általa preferált sorrendben. Felhívtuk a figyelmet, hogy a diákok minden tárgyat úgy válasszanak, hogy eséllyel kerülnek bármelyik általuk választott csoportba.

Ehhez kaptak segítséget az iskola vezetőitől, az órákat tartó tanároktól, a képzések tartalmáról, szemléletéről, módszertanáról. Tájékoztattuk mindezekről a szülőket is. Bízunk abban, hogy a választások (mindhárom választás) kiérlelt döntések mentén születtek, és nem jelent csalódást az esetlegesen „befutó” második vagy harmadik tantárgyválasztás.

Egyszerre törekedtünk arra, hogy a diákok az első választásuk mentén legyenek beosztva a csoportba, és egyetlen diák se legyen, aki olyan csoportba kerül, amit nem választott. Az első szempont 80%-ban, az utóbbi 100%-ban sikerült. Fontos volt, hogy körülbelül hasonló létszámú csoportok jöjjenek létre. Azaz se túl kevés, se túl sok diák ne legyen a csoportba.

A jelentkezések feldolgozásakor kialakult egy elsődleges beosztás, amit az osztályfőnökökkel egyeztettünk. Az elsődleges beosztás tovább csiszolódott.

A nyilvánosságra kerülő csoportbeosztások után a diákokkal is egyeztettünk. A kívánatos és lehetséges változtatásokat is megtettük.

Ha tudunk tovább igazítani a csoportbeosztáson, a jelzések alapján megtesszük. Segíti a folyamatot, ha a „cserepárok” együtt jelzik a változtatási szándékot.

 

 

A csoportbeosztást itt tekinthetik meg.

 

Általános tájékoztató

Matematika

Informatika

Fizika

Biológia

Humán kultúra

Tanulásmódszertan

 

 

 

 

 

 

Naptár
Aktuális | Következő események
Naptár Hírek Blog Galéria

Design: Unicial Program: Florka

Támogatók: logo logo logo logo
logo logo