Bringával a Balaton körül

Június 19-én reggel 23 diákkal indultunk útnak a 7.a osztályból, hogy bringával megkerüljük a Balatont. A több hónapos bezártság után jó volt újra kimozdulni, és jó volt újra találkozni egymással!

A bicikliket az iskola utánfutóján szállította le egy szülő Balatonkenesére, mi pedig vonattal utaztunk.

Megérkezés után sátrat vertünk a kempingben, sőt még tudtunk egy jót csobbanni is – a következő napokon sajnos erre nem volt lehetőség, ugyanis 70-80 kilométer/órás szűnni nem akaró viharos szél köszöntött be. A Balaton lehűlt, mi pedig ebben az állandó erős szélben tekertünk. De mindez nem szegte kedvünket!

Balatonfüreden iskolánk Igazgatója lepett meg bennünket azzal, hogy kijött a bicikliúthoz biztatni bennünket – épp ott nyaralt ugyanis a családjával.

Az első napi emelkedők és egyéb megpróbáltatások után jóleső jutalom volt, hogy ágyban, párnák közt pihenhettünk a Tihanyi Apátság vendégfogadójában. Gyönyörködtünk a páratlan kilátásban, részt vettünk az idegenvezetésen, a szerzetesek esti imáján és a másnap reggeli szentmisén. Utunkat Badacsonytomaj felé folytattuk. Még további két nap szélben tekerés várt ránk, utána kegyesebb volt hozzánk az időjárás. Esténként szinte üres kempingekben aludtunk.

Minden nap fejedelmi bográcsos vacsorát főzött nekünk Csepregi Ákos édesapja, aki egy kisteherautóval kísért bennünket, szállította a sátrainkat.

Esténként tábortüzet raktunk, játszottunk, számháborúztunk, Bélatelepen pedig megcsodáltuk a legeslegszebb naplementét!

Balatonbogláron felmentünk a Gömbkilátóba és boboztunk egyet.

Az utolsó két nap lapos terepe, a szélcsendes idő valóságos ajándék volt a kezdeti nehézségek után. Június 24-én érkeztünk vissza Kenesére, ahol végre újra tudtunk fürödni a Balatonban. Szomorúan váltunk meg kerékpárjainktól, majd hazavonatoztunk Vácra. Itt várt ránk az utolsó meglepetés: a szülők a Dóm-téren rögtönzött állófogadással, enni-innivalóval várták a fáradt csapatot. Jövőre újra tekerünk valahová! És üzenjük mindenkinek: Szigligeten, a vár aljában kihagyhatatlan a fagyizó!

Köszönjük a kísérő szülőknek (és az itthonról segítő szülőknek is) a támogatást!


Keszthelyi - Festetics kastély

Szöveg és fotó: Vass Ildikó
Naptár
Aktuális | Következő események
Naptár Hírek Blog Galéria

Design: Unicial Program: Florka

Támogatók: logo logo logo logo
logo logo