Cserkésztábor 2022

Százéves csapatunk eddigi legnagyobb létszámával táborozott.

Minden év júliusának első két hetében táborozni mennek cserkészeink. A tíznapos, előtáborostul kéthetes nomád tábornak idén a Csővár melletti Kilián-forrás adott otthont. Szász Botond táborparancsnok vezetése alatt hat raj, mintegy húsz őrs és közel kétszáz cserkész volt jelen.

Rögtön az első nap kihívást jelentett. A gyerekek érkezésekor elromlott iskolánk Ford Transitja, ahogy mi hívjuk: a Piros. Egyik köbméteres tartályunkban vegyszer maradt, így újra kellett mosni az ezer liter vizet befogadó tárolót. Szerencsére vezetőink és a fiatal GH-s csapat résen voltak, a programok zökkenőmentesen folytatódtak tovább. Csapatparancsnokunk nyitó keretmese-jelenete és az esti tábortűz hamar megteremtette az Etelközben szövetséget kötő ősmagyarok miliőjét.

Szépen belaktuk a környező erdőt, felálltak sátraink, minden raj felépítette körletét: mindenütt asztalok, polcok, utak, kerítések épültek. A fizikai munkát játék követte, rajaink önállóan és egymással vegyülve is pörgős napirendek szerint éltek. A rajportyákon meghódítottuk a környező hegyeket, a fiúk éjszakai hadijátékon vettek részt, a lányok pedig a táborhelytől messzebb menve szakadhattak ki egy kicsit a tábori tempóból. Idősebb cserkésztestvéreink is meglátogattak minket – ki-ki már családjával, gyermekeivel utazott le közénk nosztalgiázni.

A tábori misére szokásunkhoz híven meghívtuk a szülőket, hozzátartozókat, hogy egy kis betekintést nyerhessenek a táborba, ami tíz napig mindannyiunk otthona volt. Nagy látványosságnak bizonyult többek között a fürdősátor és a latrina is.

Egy túra alkalmával Csőváron végig menetelve mutatkoztunk meg a helybélieknek, akik mosolyogva, integetve fogadtak bennünket. Jutott idő őrsileg is együtt lenni: egyik este elözönlöttük a környező alvóhelyeket a szabad ég alatt, őrsi portyáink keretein belül.

Táborunk csúcspontja természetesen a fogadalomtétel volt. Ünnepélyesre sikeredett az este. A 192. számú Erdősi Imre Cserkészcsapat 48 frissen fogadalmat tett cserkésszel lett gazdagabb.

Utolsó esténk tábortüze idén is méltó zárása volt az együtt töltött tíz napnak. A szabad ég alatt elalva vártuk a másnapot, amikor hazaérkeztünk. Ezt persze megelőzte csomó sátorbontás és két kamion felpakolása, de végül visszaértünk Vácra. Végig daloltuk a buszutat és nevetve emlékeztünk vissza a legszebb nyári emlékeinkre.

Találkozunk szeptemberben!
Vasvári Magor csst.

Naptár
Aktuális | Következő események
Naptár Hírek Blog Galéria

Design: Unicial Program: Florka

Támogatók: logo logo logo logo
logo logo