Decemberi túrák

Beszámoló a túra sportkör rendes és rendkívüli túráiról

XII. 7-én Mészáros Menyhért, Dévényi-Takács Bence (11.b) és Dévényi-Takács Ádám (10.a) Juhász Gábor vezetésével hajnalban vonatra szállt és Pozsonyba utazott. Ugyan az előrejelzés csapadékot nem, csak napsütést ígért, éppen az ellenkezője fogad. Nem esünk kétségbe, némi bizonytalankodás után megtaláljuk a Máriavölgybe vezető utat. Hull a nyakunkba a zúzmara, ahogy az angyalok a fák között kísérnek. Szinte végig köd uralkodik, majd hirtelen kiderül. A zarándokhely majdnem üres, még jó, hogy legalább mi éppen erre járunk. Vissza már busz visz Pozsonyba, kihagyjuk a városi kavalkádot is.

XII. 14-én a börzsönyi Vulkán teljesítménytúrán vett részt a sportköri csapatból Juhász Gábor, Faggyas Szabolcs (állandó kísérő) és Mészáros Menyhért (11.b). Szemerkélő esővel, piros égaljával, locspoccsal, Királyréttel foglaltuk keretbe a napot. Közte a Magas-Börzsöny várt és 15 centi hó. Felmentünk (a Nagy-Hideg-hegyre és a Csóványosra) és lejöttünk (a Fekete-völgybe), majd felmentünk (a Salgóvárhoz) és lejöttünk (a Magyar-völgybe), végül megint felmentünk (megint a Nagy-Hideg-hegyre), hogy újra lejöhessünk (Királyrétre). Lent gulyásleves várt és egy sporttárs, hogy hazahozzon.

Kilátás a Csóványosról a Magosfa felé (fotó: Mészáros Menyhért)

XII. 27-én a Szent László hadosztály nyomába túrázott Juhász Gábor, Faggyas Szabolcs, Mészáros Menyhért (11.b) és Plette Bulcsú (10.b). Volt egy kis törizés, de a ragyogó időt az sem tudta elrontani. A hegytetőkön, amik valójában csak dombtetők, tavaszias meleg fogadott.

A Nagy-Gallán a kis csapat

XII. 28-án Juhász Gábor, Szabó Eszter, Dévényi-Takács Zsuzsanna (kísérő), Mocsonoky Zselyke (12.c), Klucsár Marcell, Laczó Levente, Menyhárt Gellért (11.a), Dévényi-Takács Bence (11.b), Dévényi-Takács Ádám (10.a), Balogh András, Plette Bulcsú (10.b), Dévényi-Takács Kata (6.b) túráztak Nagymarosról Zebegénybe.

A Julianus-kilátóban (fotó: Szabó Eszter)

Sütött a Nap, még énekelni sem kellett neki, a szél énekelt helyettünk. Gánti-pihenő, Ördög-hegy, Remete-barlang volt az első etap. Az út hurkai, a fel-le, a Dunakanyar mintázta a kemoton-modellt.

A hurkok, ha találkoznak (fotó: Mocsonoky Zselyke)

Majd jön az a szakasz, ahol Gellért azzal buzdít, hogy az én anyukám is itt adta fel. Most erről persze szó sincs. A kilátónál egy másik túrázó csapat, benne több diáktárs. Megkerüljük a Büdös-tavat, éppen nem szaglik. Egy rövidítés és tünedeznek Zebegény házai, ahol még mindig félárbocon a zászló.

Szöveg: Juhász Gábor

Naptár
Aktuális | Következő események
Naptár Hírek Blog Galéria

Design: Unicial Program: Florka

Támogatók: logo logo logo logo
logo logo