Éjszaka a Naszályban

A 6.a osztály egy 13 fős lelkes csapata nagyon különleges éjszakai túrán vehetett részt péntek-szombaton. Dobó Dorka édesapja, Dobó István erdész vezetésével ragyogó csillagos ég alatt barangoltuk be a Naszályt.
Itt olvashatjátok Bagó Benjámin beszámolóját.


Egy rejtélyes kirándulás története:

Az egész szeptember utolsó péntek délutánján kezdődött.
A kiránduláshoz szükséges cuccokat tartalmazó hátizsákokat már reggel behoztuk magunkkal az iskolába, így kicsi, de lelkes csapatunk a tanítás után rögtön elindult a nagy kalandra. A buszon meglehetősen sokan voltak, de szerencsésen megérkeztünk a Katalinpusztai Kiránduló Központba. Már az elején láthattunk egy szarvast, akinek nem régen vágták a körmét, és az altatás miatt még kábulatban volt. Túránk elején betértünk egy még készülőben lévő mini múzeumba, ahol betekintést nyerhettünk az erdő élővilágába. Pár órával később meghallottuk a szarvasbikák jellegzetes hangját, a szarvasbőgést. Ugyan a naplementét lekéstük, de még így is káprázatos kilátás tárult a szemünk elé, mikor felértünk a Naszály egyik csúcsára, ahonnan a sötétben tisztán látszottak Budapest fényei. Ezek után felkapaszkodtunk a hegy legmagasabb pontjára, ahol egy elhagyatott toronyra mászhattak fel a vállalkozó szelleműek. A csapatunk fele bevállalta ezt a kihívást, és állítom, hogy megérte. Fantasztikus volt a kilátás. Majd hosszú gyaloglás következett az éjszakai erdőben. Utunk során az elemlámpák fénye mellett a majdnem teli hold segített a tájékozódásban. Egyszer csak meghallottuk újra a már ismerős hangot, a szarvasbőgést. A teljes sötétségben a túravezető hirtelen felvillantotta lámpáját és megláttuk magunk előtt az úton a szarvast, aki gyorsan el is futott. A következő megálló hajnali 3 körül a Remetelak volt, ahol tábortűz, meleg étel és tea várt bennünket, a megfáradt vándorokat. Míg a felnőttek az asztalnál beszélgettek, addig mi a tábortűznél mulatoztunk.
Innen egyenes út vezetett Kosdra a buszmegállóhoz ahonnan busszal jutottunk vissza Vácra. Innen a szülők vittek haza minket. Jó kis kaland volt.
Bagó Benjamin 6.a

 

 

 

 

 

 

 

Naptár
Aktuális | Következő események
Naptár Hírek Blog Galéria

Design: Unicial Program: Florka

Támogatók: logo logo logo logo
logo logo