Elkészült a Quadrum-kert

2018. június 26-án Rendes Veronika kert- és tájépítész tervei alapján befejeződött a rendházi-iskolai kertünk csatornázási és térkialakítási munkája. Köszönjük Neki az alkotó együttgondolkodást!

Köszönjük az UHK kft. kivitelezési munkáját és Csizmadi Donát (2017C) öregdiákunk nagyvonalú felajánlását, fáradozását. Hálásak vagyunk karbantartó kollégánknak és diákjainknak is, akik a bútorok gyártásában és a tereprendezésben munkálkodtak.

Az udvarra tervezett térkialakítás számos eddig nem lévő funkciót is lehetővé tesz. A spirituális közösségi és egyéni elmélyülést szolgálja a szabadtéri szentmise, szemlélődő ima, a lelkigyakorlatok szabadtéri csendes helyszínéül szolgáló park. Tehetséges diákjaink által tartott hangulatos komoly- vagy könnyűzenei akusztikus koncertek nyáresti és koraőszi helyszíne lehet az erre kialakított színpadszerű téri elem padokkal, kiülőkkel. Az iskola diákközössége által szervezett diákönkormányzati programoknak is alkalmas helyet biztosít az új közösségi tér (főzőverseny, diáknapi versenyek, programok). A tűzrakó hely köré térkő burkolat kerül, amely osztályközösségi programok (fehérasztal rendezvények, közös főzés, szalonnasütés) ad lehetőséget.


A kertben és az iskolaudvaron kialakított terület egyben színtérként szolgál tanórán kívüli tevékenységek és rendhagyó órák számára. Különlegesen gazdag e kert a madárfajokban. Számos ismert énekesmadár faj mellett igazi kuriózuma e kertnek egy fülesbagoly kolónia. Az élménypedagógia módszerének alkalmazásával az ismeretszerzést hatékonyabbá, a megszerzett tudást tartósabbá, a tudás alkalmazását széles körűvé tudjuk tenni e kertben. A kert biodiverzitást segítjük azzal, hogy igényesen kialakított természeti környezetet hozunk létre. Ezzel hozzájárulunk a tanulók esztétikai neveléséhez és vizuális kultúrájának fejlődéséhez is, így fontos környezetvédelmi és nevelési célt is megvalósítunk.



E tér tehát számos szakrális és profán közösségi funkciót egyesítve méltó, megújított, igényes parkja lesz az épületegyüttesnek.

A rendházi Quadrum-kert az EGYH-KCP-17 pályázat támogatásával épült.

Naptár
Aktuális | Következő események
Naptár Hírek Blog Galéria

Design: Unicial Program: Florka

Támogatók: logo logo logo logo
logo logo