Fergeteges PAD napi videó

A tanév utolsó eseménye mindig a PAD-nap

Csodás, napsütéses Diáknapunk délelőttjén  minden osztályt „megkínáltunk” valamilyen izgalmas,  a tantervben nem szereplő, mégis hasznos  ismerettel.

Előd László fotós a víz alatti világ csodáiba vezetett be minket, Szerencsés Zsolt Életvezetési GPS című előadásával segített eligazodni a fiataloknak a nagybetűs élet útvesztőiben. Sreiner Katalin mesterkozmetikus bőrápolási tanácsokkal látta el a diákokat, és  megmutatta a lányoknak, hogy kell ízlésesen, decensen sminkelni.

Hujbert Menyus a Püspöki Palota alatti pincerendszer sötét, kissé félelmetes zugaiba kalauzolta az osztályokat.

Vendégeink voltak  az Máltai Mentőszolgálat rohamkocsija (M - 28), a Vörös Kereszt, valamint a Pécsi  Mentőszolgálat munkatársai,  akik elsősegélynyújtást, főként újraélesztést és sebellátást tanítottak a diákoknak. Nagy Katalin és Rémai Dániel rendőrőrnagyok  a Terrorelhárító Központ tevékenységéről,  és az alapítás óta eltelt 8 év főbb bevetéseiről tartottak előadást.

A kisgimisek Jakus  Zsuzsi végzős diákunk édesanyja vezetésével bőrből készült „szütyőket”, telefontokokat, nyakláncokat készítettek, ezen kívül Saxon Szász János művész úr és felesége segítségével ismerkedtek a Poliuniversummal. Ügyességüket, leleményességüket  biciklis akadálypályán,  body art tornán, élőcsocsóban, buborékfociban,  valamint a Miklósváry Gréti és Zelenka Zsófi által kialakított szabadulószobában mutathatták meg.

A nap csúcspontja a Migazzi püspökről elnevezett futbaldöntő volt, melyet az M4 sportriportere, Bartha Zoltán közvetített. A kicsiknél a 7. b, a nagyoknál a 12. b osztály lett a bajnok. A meccsek között a 7. a és b osztály lányai Zsóka néni vezetésével pom-pom táncot mutattak be, mellyel óriási sikert arattak.

Aki azonban nem a focit preferálja, választhatta a  röplabdát, vagy ping-pongot.

Az iskola udvarán közben elkezdődött a tűzrakás, majd a főzés.  10 bográcsban készült a pörkölt, melyhez az osztályok felkockázott sertéshúst, és hagymát kaptak.  Azt, hogy ki hogyan, mivel ízesít, mindenki maga döntötte el. Többéves hagyomány iskolánkban, hogy ezen a napon a nagygimisek főznek a kisgimiseknek, a tanároknak és az iskolai dolgozóknak, akik ezt házi sütivel és üdítővel köszönik meg.

Ez alkalommal az Unilever séfje, Madarász Csaba is a vendégünk volt, aki mindvégig segített a diákoknak az ízesítésben és hasznos tanácsokkal látta el őket. Az osztályok 13 órakor szolgálták fel a gusztusosan díszített pörköltkölteményeket a zsűri asztalára, akik értékelték az ételeket.  A verseny győztese, a 10. b osztály lett, aki  az Unilever ajándékcsomagját kapta.

Ebéd után a PIAR-partival folytatódott a program, amelyen bárki kedvére táncolhatott.

16 órakor szentségimádással zárult az eseménydús PAD nap és ezzel megkezdődött a vakáció.

Köszönet és elismerés a PAD azon tagjainak, akik valamit hozzátettek a nap sikeréhez. Köszönjük a Piarista Alapítvány és az Öregdiákszövetség anyagi támogatását!

Képeket itt találhatsz!

Csongor-Kiss Rita tanárnő, Kalász Ákos igazgató

 

Naptár
Aktuális | Következő események
Naptár Hírek Blog Galéria

Design: Unicial Program: Florka

Támogatók: logo logo logo logo
logo logo