Gasztronómiai versenyre készülnek konyhásaink

A Közétkeztetők, és Élelmezésvezetők Országos Szövetsége, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Közétkeztetési Szakácsversenyt hirdetett a közétkeztetésben dolgozó szakácsok számára azzal a céllal, hogy a hagyományos ízeket, ételeket modernizálják, az étkezési kultúrát fejlesszék, az évszakokhoz és szokásokhoz kötődő ételeket megismertessék.

A csapatnak 3 fogásos menüsort – előétel vagy leves, főétel és desszert – kellett terveznie és készítenie egy felnőtt étkező számára. Egyik kötelező eleme a friss alapanyagokból készült lecsó (zsiradék, hagyma, paprika, paradicsom), valamint a méz és hazai nyári, friss idényzöldségek és idénygyümölcsök közül kellett felhasználniuk legalább kettőt. Az ételsort mindössze nettó 550 Ft‐ból kellett kihozniuk adagonként.

Kedd este főpróbát tartottak a hölgyek: Rodákné Bogdán Mónika, Szedlárné Szép Szilvia, Csabai Jánosné Angéla és Fűtőné Tóth Márti. A csapatot főszponzoruk - a Kedvek Ízek - főszakácsa, Madarász Csaba segítette tanácsaival.

Sok sikert csapatunknak!


Naptár
Aktuális | Következő események
Naptár Hírek Blog Galéria

Design: Unicial Program: Florka

Támogatók: logo logo logo logo
logo logo