Makrai Sára ezüstérmet szerzett

Graboplast Maraton Magyar Bajnokságot rendeztek Győrben a hétvégén (május 17-19.). A gyermek, a kölyök, a serdülő, az ifjúsági és a felnőtt korosztályt is beleszámítva közel 2000 induló vett részt a maratonon.

Iskolánk tanulója, Makrai Sára (11.B) a K1 ifjúsági női  (U17-U18) korcsoportban 18 km-en 01:23:54 eredménnyel ezüstérmet szerzett a kajak egyes síkvizi futamon. A 18 km-es távot 4x200 m-es futás nehezítette. Ez a verseny egyben válogató is volt a Maraton Európa bajnokságra, melyet július 25-28-án rendeznek a franciaországi Decize-ben. Eredménye alapján Sári is az utazók csoportjában van. Május 31-én a norvégiai Baerumban Maraton világkupán indul.

Rövid interjúban kérdeztük Sárát a kajakozásról, tervekről:

Hogyan választottál sportot? Mióta kajakozol?

Én régebben úsztam és apukám vitt le kajakozni, hisz ő is ezt a sportot űzte régebben, pontosan 8 éve kezdtem el csinálni.

Hogyan készültél fel a mostani versenyre, a győri országos maratonra?

A mostani maratonra nagyon keményen kellett edzenem, mert tavaly csak egy hajszálon múlt, hogy kijussak, így most nagyon odatettem magam, hogy sikerüljön. Minden nap járok edzésre délután 3-tól 6-ig általában, kajakozunk utána pedig kiegészítő van, kondi vagy futás. Szombaton is van edzésem 8-tól, akkor hosszabbat szoktunk evezni, kb 30 km-t. Persze, ha a rossz idő nem engedi, akkor kondi és futás szokott lenni. Télen és a versenyig is jártam hajnalban hetente 3-szor 4-szer edzésre.

Meddig szeretnél eljutni, mik a céljaid közép- ill. hosszabb távon a sportág terén?

Azon még nem gondolkodtam, hogy meddig szeretném csinálni, ameddig csak tudom, de abban biztos vagyok, hogy idén és jövőre még szeretnék kijutni az Európa bajnokságra, valamint a világbajnokságra, ha sikerül.

Mit ad neked ez a sport?

Én nagyon örülök, hogy kajakozni kezdtem, mert hihetetlen jó társaságba kerültem ezáltal, és nagyon szeretem csinálni, főleg azért is, mert víz közelében lehetek, ami nyáron különösen jól esik a nagy melegben.

Mivel bíztatnád a kisebb gyermeket, akik valamit sportolni szeretnének? Tudod nekik ajánlani a kajakot?

Nagyon tudom ajánlani a kisebb gyerekeknek, főleg 10-12 éves kortól, hiszen élvezetes megtanulni és aztán benne is maradni a kajakban. Az én egyesületemben (Sára a Váci Kajak-Kenu SE sportolója - szerk.megj.) is van egy csoport a kisebb gyerekeknek, akik most tanulnak, és nagyon élvezik az edzéseket. Szerintem azért is éri meg sportolni kezdeni, hisz rengeteg új barátra találsz és hasznosan töltheted a délutánjaidat.

Gratulálunk Sára a sikeredhez, és további eredményes felkészülést kívánunk a előtted álló versenyekre!

Szöveg: StonehillB
Fotó: H. R.
Naptár
Aktuális | Következő események
Naptár Hírek Blog Galéria

Design: Unicial Program: Florka

Támogatók: logo logo logo logo
logo logo