Humán ++ 1o. évfolyamos diákjaink kiállítása

Humán++ 10. évfolyam fotó-grafika kiállítása az aulában

Az idei évben a 10. évfolyamon a humán++a fotó-grafika képzésének tematikája az volt,hogy világhírű, ikonikus fotóművészek életét és alkotói munkásságát ismerték meg a diákok –majd választani lehetett a fotókból, és azt képzőművészeti technikákkal kellett feldolgozni, átalakítani.

Így került sor André Kertész, Henry Cartier-Bresson, Brassai Halász Gyula fotóinak feldolgozására, parafrázisok megalkotására.
A második félévben Gémes Péter kortárs képzőművész alkotásaira reflektáltak a diákok, aki a festői képalkotás és a fényképzés sajátosságait ötvöző technikájával, antik és keresztény szimbólumokat képezett újra. A diákok az alkotás során különböző filmrészleteket néztek meg, és olyan zenéket hallgattak, melyek

valamilyen módon kapcsolódtak az aktuális fényképek világához, így a diákok valóban a lelkükből  érkező belső képekből alkották meg a kiállítás anyagát. Az aulában látható tárlaton sokféle technikai megoldással készített alkotás szerepel –akrilfestmény, porpasztell, montázs, akvarell, grafit és szénrajz is megtalálható.

Győrffy-Kovács Adrienn

 

Kiállító diákok:
Andrási Ajsa 10.c
Bartha Vilma Anna 10.b
Fekete Eszter Luca 10.c
Heltovics Nóra 10.c
Horváth-Lengyel Julianna 10.b
Kovács Gergely 10.a
Majsai Bíbor Emma 10.c
Orbán Zselyke 10.c
Pálfai Villő Erzsébet 10.a
Petróczki Luca 10.c
Szabó Anna Éva 10.b
Szücs Míra Borbála 10.a
Téglás Anna 10.b
Tóth Adél 10.a

 

 

Naptár
Aktuális | Következő események
Naptár Hírek Blog Galéria

Design: Unicial Program: Florka

Támogatók: logo logo logo logo
logo logo