Hunyadi László a 25 éve újraindult Váci Piár tiszteletére

A váci Piarista Gimnázium újraindulásának 25. évfordulója alkalmából különleges élményben lehetett részünk az Erkel Színházban. A Hunyadi László című operát március 12-én, vasárnap este 6 órától egy zártkörű előadás keretében csak a váci piarista „nagycsaládnak” mutatták be az Operaház művészei. Diákok, tanárok, öregdiákok, hozzátartozók, rokonok, barátok népesítették be a nézőteret. Számomra nagy öröm volt látni azt, hogy mekkora a piarista családunk, és az egész Erkelt betöltjük.

A darab Hunyadi László életének egy részét, és igazságtalan halálát mutatja be. A cselekmény fő mozgatórugója az árulás, az ármánykodás. A történetet természetesen a szerelem bonyolította meg. Erkel Ferenc kiváló érzékkel találta meg azt a témát, ami örökérvényű. Egy múlt században élő nemes úr ugyanúgy átélhette a történetet, mint egy mai modern fiatal vasárnap este, mivel a hatalomszerzés, az uralkodás mindig is érdekelte, és érdekelni is fogja az embereket. A rendező Szűcs Gábor és alkotótársai, a jelmez- és díszlettervező, a koreográfus nagyon ügyesen, és több formában is megmutatták ezt az örökérvényűséget. A szereposztás pazar volt. Ahogyan Ókovács Szilveszter, az Operaház igazgatója az előadás előtt mondta, Kossuth-díjak repkedtek a színpadon. Olyan neves operaénekeseket láthattunk-hallhattunk, mint Miklósa Erika, Kolonits Klára, Kiss B. Atilla, Szappanos Tibor, és Cser Krisztián.

Külön élmény volt, hogy ezúttal a harmadik sorból nézhettem végig az előadást. Eddig, ha színházban vagy operában voltunk, általában az erkélyen, vagy a páholyokban ültünk. Vasárnap este végre közvetlen közelről láthattam az operaénekeseket. És nagyon örülök, hogy ezt az élményt megoszthattam családommal, barátaimmal. Köszönjük!

Hárs Anna 9. C

Naptár
Aktuális | Következő események
Naptár Hírek Blog Galéria

Design: Unicial Program: Florka

Támogatók: logo logo logo logo
logo logo