Online húsvéti rekollekció

Online nagyböjti lelkinapot tartottunk április 6-án diákjainknak és mindenkinek, aki bekapcsolódott a programokba. Ezzel a lelki töltődéssel, gazdagodással megkezdődött a nagyhét, és a tavaszi szünet is.

Reggel 9 órakor megnézhettük Beer Miklós püspök atya (előző nap rögzített) elmélkedését. Ebben elmondta, hogy rendkívüli napokat élünk, de Isten gondoskodó szeretetét látjuk magunk körül. A járvány arra döbbent rá minket, ami titok, amit nem tudunk - a húsvét titkára. Isten a Bibliában gyakran bemutatkozott - "Én vagyok!" - Jézus gyakran mondja ezt. Fontos, hogy ma is vegyük észre Őt a rászoruló emberekben... tudjunk egymásról, segítsünk másoknak. Tanuljuk meg az egymásról való gondoskodás lelkületét, váljunk Jézus igazi tanítványaivá. Adjunk hálát mindenért, amit kaptunk, és az örök élet távlatában gondolkodjunk.

Habár most nem kell iskolába menni, de bizonyára hiányzik az iskola - ebben a helyzetben talán jobban együtt tudunk érezni a szeretethiányban, szenvedésben élő embertársainkkal. A húsvét idén nagyon más lesz... Isten szeretetét megérthetjük, befogadhatjuk a mostani körülmények között is! Belső örömben, reménységben gazdag húsvéti ünnepeket kívánva fejezte be elmélkedését püspök atya.

A lelkinapba bekapcsolódók ajánlásokat kaptak különböző művészi alkotásokkal (zene, vers, kreatív alkotás - rajz/festmény, meditáció, ima) való elmélkedési formákra.

 

A délelőtt folyamán be lehetet kapcsolódni az egyes online "szobák" programjaiba tanáraink vezetésével, melyek segítették a nagyböjti készületet ezekben a különleges időkben. Diákok, tanárok, szülők is részt vettek ezeken a tartalmas együttléteken.

Kalász Ákos igazgató úr a szenvedéstörténet fiziológiai dimenzióit tárta fel előadásában - a Passió című filmből vett képekkel illusztrálta mondandóját.

Kereszutat többféle módon is meg lehetett élni vezetett formában: Gyulai Alexandra tanárnő vezetésével a Családok keresztútját járta végig egy csoport, Király Bálint tanár úr klasszikus zenei meditációkat tett be az egyes állomások közé, Borbély Venczel tanár úr pedig Gitáros elmélkedést (Taize-i énekek kíséretében) tartott Michel Quoist (Így élni jó) gondolataival.

Ivony István tanár úr a cserkészima régiebbi és új verziójának összehasonlításával foglalkozott egy kisebb csoporttal.

 

Pálfai Remig tanár úr kifejezetten a 8-9. évfolyamos latinosokat invitálta egy szövegolvasó és értelmező gyakorlatra, János evangéliumából (4. fejezet) a Jézus és a szamáriai asszony történetének fordításával.

 

Néhány tanár még személyesebb, kiscsoportos beszélgetésre hívta meg az érdeklődőket Beer Miklós püspök atya elmélkedésről, vagy saját kérdések mentén.

Örömteli, gazdagító, különleges együttlétek voltak ezek a foglalkozások. Lélekben készüljük tovább húsvét ünnepére!

 

 

 

 

Naptár
Aktuális | Következő események
Naptár Hírek Blog Galéria

Design: Unicial Program: Florka

Támogatók: logo logo logo logo
logo logo