Irány a természet!

Október 17-én szombaton Kovács Nóra tanárnő és Hegedűs Zoltán tanár úr a Mátrában túrázott három 10.C osztályos diákkal. Egyfajta tanulmányi kirándulásnak szánták a természettudományos ++ képzésben résztvevő diákok számára meghirdetett természetjárást, hiszen kőzeteket tanulmányoztak, gombafelismerést gyakoroltak, és a közös élmény által is építették iskolánk összetartó közösségét.

A túra sikerét mutatják a fotók és a diákok élménybeszámolói.

Babati Zsófia 10.c
"Személy szerint, nekem nagyon tetszett a szombati kirándulás. Többek között azért, mert még nem vettem részt ehhez hasonló túrán, és ebből adódóan sok újat tapasztaltam. Engem mindig is érdekeltek a kőzetek, így mikor alkalmunk nyílt saját magunk által felkutatni őket a Mátrában, úgy éreztem, hogy megérte ezért szombaton korán kelni és esőben, sárban gyalogolni. Annak ellenére, hogy végül csak hárman maradtunk azok közül, akik jelentkeztek erre a kirándulásra, szerencsére Hegedűs Tanár Úr és Kovács Tanárnő mégis bevállalták velünk ezt a túrát, ezért hálás köszönetünk!"


 

 

 

 

 

Kantó Zsuzsanna 10.c
"Nekem nagyon tetszett a Mátrai túra! Rengeteg ismeretet szereztem a gyűjtögetés során az ásványokról és a gombákról egyaránt, köszönhetően a minket elkísérő tanároknak. Pont olyan időt fogtunk ki, ami tökéletes volt a gombák számára, így a gyűjtögetés sem maradt el. Külön említeném az izgalmakkal teli mellék útjainkat is. Nemegyszer gázoltunk át nem turista útként megjelölt ösvényeken, ezáltal még több rejtett gombát és ásványt találva, persze ezek az "útvonalak" megerőltetőbbek voltak a már kijárt utaknál, de megküzdöttünk velük! Az idő ellenére nagyon jól éreztem magam! Köszönöm, hogy részt vehettem benne!"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bajkó Anna 10.c
"Minket se a korai kelés, se eső, se hideg és a sáros útvonal sem tántorított el a túrától, amely élvezetes és tanulságos volt. Reggel a korai kelés miatt, este pedig a túra utáni fáradalmak miatt aludtunk a mikrobusz hátsó ülésein. A túrát sajátos útvonalon tettük meg, így patakon is, illetve nagy lejtőkön és emelkedőkön is átkeltünk. Ha valaki nehézkesen jutott fel vagy le a sárosabb helyeken, akkor a csoport tagjai segítettek neki. Az idő kedvezett a növényeknek is, így gombákat is láttunk, illetve szedtünk is. Még néhány foltos szalamandra is az utunkba akadt! Ásványokat (jáspis, opál, kalcit, kvarc, stb.) is találtunk, amelyeket ékszerekhez szoktak felhasználni! Szerintem nagyon megérte elmenni! Köszönjük szépen ezt a csodálatos programot és szervezést!"

Fotó: H.Z.
Naptár
Aktuális | Következő események
Naptár Hírek Blog Galéria

Design: Unicial Program: Florka

Támogatók: logo logo logo logo
logo logo