Káptalan - közös dolgainkról

A piarista közösség az idén káptalani évet tart. Ez az egész közösségünket meghatározó, fontos intézményi gondolkodási folyamat több hónap munka után az intézményi káptalani napon befejeződött.

A szerzetesi közösség, az iskolai nevelő közösség együtt tekintettek vissza az elmúlt négy év folyamataira és elemezték a jelen helyzetet. A leszűrt tapasztalatok, a körülöttünk és bennünk lévő törekvések mentén tervezzük meg a következő négy évet. Ebbe a gondolkodási folyamatba sokféleképpen kapcsolódtak diákok, öregdiákok és szülők is. Fókuszban a küldetésünk, a pedagógiai folyamataink, diákjaink és családjaik voltak. Foglalkoztunk a környezetünkkel és a környezetünkre gyakorolt hatásunkkal is. Fontos kérdés volt iskolánk keresztény közösségi aspektusa is.  

Az intézményi káptalan valóságelemző-értékelő-tervező része befejeződött, az ebből fakadó cselekvésekkel lépünk tovább. A rendi káptalani folyamat pedig folytatódik a terveknek megfelelően a helyi szerzetesi közösségekben, majd tartományi szinten.

 

Naptár
Aktuális | Következő események
Naptár Hírek Blog Galéria

Design: Unicial Program: Florka

Támogatók: logo logo logo logo
logo logo