Ajándék cipősdobozban

2021. december 2-a és 16-a között 124 cipősdoboznyi ajándék gyűlt össze iskolánkban a kárpátaljai magyar gyermekek részére.

Mrázikné Bóbis Katalin édesanya, illetve tanár jóvoltából a gyűjtést a Nézsai Általános Iskolában is meghirdették. Ott 86 doboznyi ajándékot ajánlottak fel.

A Nézsai csomagok elszállítása előtt gyerekek láncba álltak, és úgy adogatták lefelé a dobozokat az emeleti tanári szobából a lépcsőkön át a földszintre.

A mi iskolánkban pedig a 7. a osztály tanulói segítettek kivinni az autóba a csomagokat.

Az így összegyűlt 210 dobozhoz a Váci Baptista Szeretetszolgálat munkatársai hozzátettek még 110-et, így december 20-án hajnalban összesen 320 cipősdoboznyi ajándék indulhatott el Vácról a Beregsurányi határ felé. A határig történő szállítást, illetve az ukrán hatóságok által kiszabott vám kifizetését (kb. 70000 Ft) Meláth Attila lelkész úr vállalta. Kárpátaljáról, a határ másik oldaláról Nagy Csaba református lelkész jött át a csomagokért, ő gondoskodott arról, hogy az ajándékok célba érjenek.

Idézek néhány sort Nagy Csaba lelkész úr leveléből: „Végül sikerült átjutni a határon és átadtuk a cipősdobozokat a gyerekeknek. Bene és Rafajnaújfalu települések iskoláiban sikerült evangelizációs alkalom keretében átadni az ajándékokat, nagy volt az öröm, mert már azt hittük, idén nem lesz ajándék. Köszönjük az Úrnak és Mindenkinek, aki gondolt a kárpátaljai magyar gyerekekre…”

A fotókon az ajándékok átadása utáni percek vannak megörökítve.


HÁLA ÉS KÖSZÖNET Mindenkinek, aki készített, hozott cipősdoboz-ajándékot, vagy bármely más módon segítette, támogatta, előmozdította az akció sikeres lebonyolítását, és ezáltal szebbé tette a kárpátaljai gyerekek karácsonyát. Igazi ökumenikus és széleskörű összefogás volt.

Gyulay Alexandra tanárnő
szervező

Naptár
Aktuális | Következő események
Naptár Hírek Blog Galéria

Design: Unicial Program: Florka

Támogatók: logo logo logo logo
logo logo