Kavics atyára emlékeztünk

2023 patrociniumán Kőváry Károlyra, Kavics atyára emlékeztünk a Fazekas Gimnáziumból érkező vendégekkel, kollégákkal, öregdiákokkal, tisztelőivel.

A megemlékezés virtuális beszámolója hamarosan bővül képekkel, írásokkal, de addig is álljon itt az igazgatói köszöntő, Neumann Attila öregdiák és Gutbrod András váci kolléga visszaemlékezése.

Főtisztelendő Tartományfőnök úr, kedves Kollégák a Fazekas Gimnáziumból és itthonról, kedves Öregdiáktársak!

Két portrét látunk ma Kőváry Károly tanár úrra emlékezve. A piarista Gimnázium közössége őt Kavics atyának ismeri. Milyen különös, hogy az ő számunkra közismert élete nyugdíjas korában kezdődött. Nemcsak azért különös, mert ő akkor kezdett el valami nagyot, mikor más valamit befejez, visszavonul és megpihen, hanem, mert a másik portré számunkra kevésbé ismert. Most ezt a kevésbé ismert portrét is hallhatjuk. Úgy hallgatjuk majd, mint az unokák szeretett nagyapjuk ifjú és férfikorának történeteit. A portrékat Neumann Attila (1975c) és Gutbrod András váci tanárkolléga interpretációjában halljuk.

Gutbrod András tanár úr emlékezése: kavics-gutbrod.pdf (129 kB)

Neumann Attila (1975c):  neumann_attila_kavics_2023_piar.pdf 

Kedves Diákok!

Kőváry atyára emlékezve játékos kvizzel készültünk számotokra. A titkárság előtt található Kőváry saroknál vannak kitéve az A/5-ös lapok, amelyeken a kérdések szerepelnek. A megoldásokat az itt kihelyezett fehér dobozba dobjátok be. Péntekig lehet játszani, s Pünkösd után, május 31-én, szerdán a nagyszünetben lesz eredményhirdetés az aulában.

 

Naptár
Aktuális | Következő események
Naptár Hírek Blog Galéria

Design: Unicial Program: Florka

Támogatók: logo logo logo logo
logo logo