Kerékpártúra Nyitrára - nyári utóhangok

Nyáron történt 2019. július 25-27-én. Élménybeszámoló Mocsonoky Zselyke tollából.

A csapat: Szűcs Ferenc (2015B) öregdiák, Czakó Boróka, Mocsonoky Zselyke, Németh Lilla, Sági Anna (11.c), Laczó Levente, Menyhárt Gellért (10.a)

"Hatalmas erőpróba volt. Azt gondoltam, nem fogom tudni végigcsinálni, de nem így történt. A helyzet pedig az, hogy bármennyire is közhelyesnek hangzanak e szavak, de valóban nem éltem még át ekkora fizikai (részint lelki) megpróbáltatást. Megtapasztalhattam, hogy mennyire fontos az együttműködés, legyen szó bicikliszerelésről (amit én csak pislogva figyeltem), vagy az ivóvízellátásról.

túrának részemről megvolt a  zarándoklat-része is, amelyben el tudtam csendesedni a gondolataimmal,  hittel haladtam ezen az utólag is teljesíthetetlennek hangzó úton. Köszönet a tanár úrnak a szervezésért, vezetésért, a társaságért, a  zoborvidéki magyaroknak a motoros kíséretért a vihar előtt, mikor eltévedtünk (ugyanis a társaság egy este kettévált: a fiúk fel a Gímesi várba, mi lányok pedig vissza a szállásra, eleinte teljes magabiztossággal...) az útszéli ringlófákért, a dinnyéért, amit Feri cipelt kilométereken át, a jó szállásért, időjárásért (néha csodás dolog ronggyá ázni! - kivéve egy kamionos felvonulás közepette), ételekért (valójában állandóan ettünk, többek között a tanár úr által készített feketeribizli-lekvárt hatszázhúszféle keksszel/rágcsával) és a  nevetésért.

Hálás vagyok azért, hogy részt vehettem mindebben, hogy a dombokat általánosságban lejtő követte, hogy a közösség nevében ihattam Kofolát (pedig eleinte tiltakoztam), s hogy egymást biztatva - ha nem is mindannyian kettő, hanem négy keréken fűtés mellett - hazaérkeztünk, épségben."

Fotó: Juhász Gábor (túravezető) további képek a galériában ITT
Naptár
Aktuális | Következő események
Naptár Hírek Blog Galéria

Design: Unicial Program: Florka

Támogatók: logo logo logo logo
logo logo