Két tanár egy családból a Piárban...

A csalad.hu honlapon jelent meg Horváthné Stumm Zsóka tanárnővel, igazgatóhelyettes asszonnyal és Burgerné Horváth Luca tanárnővel készült interjú. Mesélnek az életükről, pályájukról, az anya-lánya kapcsolatról... 

Idézet az interjúból:

 

Zsóka nagyobbik lánya, Luca – elmondása szerint – nem tudja egyetlen konkrét élményhez kötni azt a döntését, hogy az édesanyja nyomdokaiba lép.

– Viszont nagyon sokszor játszottam otthon tanárosat a két öcsémmel és néha az unokatesóimmal – emlékszik vissza. – Berendeztük az egyik szobát tanteremnek, órarendet készítettünk, megszerveztük, hogy ki mit tanít, füzeteink is voltak. Az érdeklődésem már korán kialakult, és valahogy az egész életemet átszőtte a tanítás: diákkoromban gyakran segítettem az osztálytársaimnak, és rendszeresen korrepetáltam az alsóbb évfolyamokban. Később az 50 órás önkéntesi munka keretében is ezzel foglalkoztam. A lakóhelyünkön a Szent Mihály Plébánián is elég aktív voltam és vagyok, ott is foglalkoztam, foglalkozom gyerekekkel, úgyhogy valószínűleg ezek így együttesen alakították ki bennem azt az elhatározást, hogy tanár leszek. B-tervem nem volt, mindent egy lapra tettem fel, és csak az ELTE matematika szakára jelentkeztem. A plébánián való „aktívkodásom” hatására választottam a hittant a másik szakomnak.


Fotó: csalad.hu

A cikk teljes terjedelmében a forrásoldalon olvasható Anyukám a kolléganőm – „A tanáriban azért háttal ülünk egymásnak” címmel.

Link: https://csalad.hu/csaladban-elni/anyukam-a-kolleganom-a-tanariban-azert-hattal-ulunk-egymasnak

Naptár
Aktuális | Következő események
Naptár Hírek Blog Galéria

Design: Unicial Program: Florka

Támogatók: logo logo logo logo
logo logo