Kiállítás megnyitó

Október 16-án iskolánkban nyílt meg Győrffy-Kovács Adrienn tanárnő akvarell-filc technikával készült, 30x40 cm-es keretezett képeiből álló kiállítás Égi virágoskert címmel.

A kiállítást Dr. Hortoványi Judit tanárnő nyitotta meg az alábbi szavakkal (részlet):

Kedves Adrienn tanárnő, tisztelt igazgató úr, kedves kollégák, kedves diákok!

Mindig ünnepélyes és különleges pillanat, amikor egy iskolánkban tanító pedagógus a tanársága mellett megmutatja egy másik oldalát, másik arcát is. Györffy-Kovács Adrienn tanárnő most, mint festőművész mutatkozik be nekünk. Az, hogy ilyen termékenyen alkotó művész van a köreinkben, már önmagában nagyon nagy kincs. A tiszteletnél azonban sokkal többre tanít minket ez a kiállítás.

Már a címe is különleges, az Égi virágoskert. Különös kettősség van ebben a szókapcsolatban. Egyszerre égi, egyszerre földi. Kettősség feszül a festményeken is. A lágy, összeolvadó foltok, és a filctoll kontúros vonalai. Test és lélek, álom és valóság, konkrét formák és elmosódó részletek, fény és árnyék ellentéte váltakozik a képeken. Ugyanakkor megjelenik bennük egy másik kettősség is, mégpedig a szimbólumok kettőssége.

(...) A festményeken szereplő sokrétű és mély szimbólumok a légies színekkel és álomszerű hangulattal együtt felerősíti az átvitt értelemben vett jelentéseket. Ezek a képek mind a belső világunk, a lelkünk mélyebb megismerésére is hívnak bennünket.

És ezzel el is jutottunk az utolsó, talán legfontosabb kettősségig. Mert ezek a festmények egyrészt Győrffy-Kovács Adrienn tanárnő személyes vallomásai, saját lelkének lenyomatai. Ugyanakkor arra is hívnak minket, hogy a képeken keresztül önmagunkba nézzünk. Itt találkozik a külső és a belső, az alkotó és a befogadó, az én, és a te. Ha engedjük a lelkünkre hatni a festményeket, akkor ez a kiállítás a benyomások és az arra adott reflexiók párbeszéde, művész és néző találkozása lesz.

Mindenkinek kívánok elmélyült nézelődést! A kiállítás ezennel sok szeretettel megnyitom.

A Tanárnő megnyitó szavai után Boahene Afua Jacqueline (12.C) előadásában hallhattuk Frank Sinatra L.O.V.E. című dalát, amely jól harmonizált a festmények témájával, könnyed hangulatával.

Diákjaink, tanáraink, dolgozóink az ebédlői folyosón tekinthették meg a kiállítást.

Az érdeklődők Virtuális kiállítás formájában a fotógalériánkban tudják megnézni a képeket.


Afua Jacqueline Boahene, Győrffy-Kovács Adrienn, Hortoványi Judit

 

Naptár
Aktuális | Következő események
Naptár Hírek Blog Galéria

Design: Unicial Program: Florka

Támogatók: logo logo logo logo
logo logo