Karácsonyi utóhangok

Az iskolánkban megtartott karácsonyi ünnepségek mindenhol jól sikerültek. Lelki töltődést adtak a szentmisék, és örömteli, vidám perceket szereztek az ajándékozási "ceremóniák". Ezekből szeretnénk felidézni egyet-kettőt.

"December 18-án este tartottuk meg a kollégiumi karácsonyt. Az eseményt a következő előkészületek előzték meg: a stúdiumi terem feldíszítése Radnics Zoltán tanár úr vezetésével, süteménysütés Antal Zsuzsa tanárnő koordinálásával, énekpróba. Az est 19 órakor kezdődött, szentmisével. Ezután került sor az ajándékozásra. A diákok személyre szóló meglepetéssel és köszöntővel örvendeztették meg egymást. Többen írtak tréfás verset is a társuknak. Az ajándékozást egy jókedvű kötetlen beszélgetés és agapé követte, melynek keretében elfogyasztottuk az iskolában készített, illetve az otthonról hozott süteményeket. Volt zenehallgatás és némi tánc is. Az est légköre családias, derűs és örömteli volt."
Írta: Gyulay Alexandra - prefekta

Osztálykarácsony 2018. – 11. B
"Az idei osztálykarácsonyunk egészen különlegesen kezdődött, hiszen egy közös roráte szentmisével indítottuk a napot reggel hétkor a piarista templomban. És bár nagyon fáztunk, a közös énekléssel tarkított, csendes szertartás mindannyiunk szívét átmelegítette. Egy rövid agapé után az osztálytermünkben folytattuk ünneplésünket, ahol osztályfőnökünk rövid, de annál tanulságosabb értekezését hallgathattuk meg a közösségről. Monológja befejeztével, egy ének elzengése után, következett a várva-várt ajándékozás. Ebben az esztendőben egy úgynevezett haiku-t kellett írni húzottunkról, s azt felolvasva próbáltuk kitalálni, vajon ki-kit húzhatott. Mivel már nagy tizenegyedikesek vagyunk, természetesen teljes titok és meglepetés övezte az ajándékozást. Pár ölelés és puszi után mindenki sorra került, senki nem maradt ajándék nélkül.
Osztálykarácsonyaink kihagyhatatlan része a közös játék, ami az idei évben felettébb érzelmesre sikerült. Mindannyian gyári munkásokká váltunk arra az egy óra idejére, s négy csoportban négy különböző gyárrészleget irányítottunk. A játék közben heves viták és komikus jelenetek is fokozták az izgalmakat. A játék végén, mivel mindenki a saját részlege győzelmét szerette volna, a gyár komoly adósságba verte magát, így hiába volt olyan részleg, amely pénzt-pénzre halmozott, az együttműködés hiánya miatt csődbe ment a gyárunk. A játék nagyon tanulságos volt számunkra, hiszen rádöbbentünk, mekkora ereje lehetett volna az összefogásnak.
Ezután már csak a búcsúzkodás volt hátra, mindenki áldott ünnepeket kívánt és egy közös imával búcsúztunk egymástól, az évtől, kérve a Jóisten kegyelmét, hogy a következő esztendőben is közösen haladhassunk tovább a számunkra kijelölt utunkon."
Írta: Reppert Zoé és Drobilich Domonkos

Osztálykarácsony 2018. - 12.c

"12. C osztály utolsó közös karácsonya

Az elmúlt évekhez hasonlóan az osztálykarácsonyt idén sem az utolsó tanítási nap délelőtt, hanem az előző nap késő délután, este tartottuk, majd az iskolában lehetett aludni annak, aki szeretett volna. Ez volt az az osztálykarácsony, ahol megéreztem, hogy milyen jó közösséggé váltunk az együtt töltött 5 évben.

Előzetes feladatnak annyi volt megadva, hogy személyre szabott ajándékkal kell meglepni a másikat. A konyhában otthonosan mozgók Máté vezetésével bevásároltak, és vacsorát készítettek az osztály részére. Mindenki nagyon izgult az előttünk álló este miatt, voltak páran, akik utolsó pillanatban intézték az ajándékokat, majd ez az izgalom a kétszeresére nőtt, amikor délután 5 órakor elkezdődött a szentmise. Az iskola kápolnájában családias hangulatban imádkoztunk közösen az osztályunkért. A szentmise után következett az ajándékozás, valamint egy közös éneklés. Az idei osztálykarácsony egyik legmeghatározóbb pillanata a frissen alakult füttykórus „előadása” volt, amelyben a fiúk fütyültek egy dallamot, a lányok pedig énekeltek. Mindenki arcán látszott a boldogság és az ajándékozás öröme. Egy kis időre megtanulhattuk, hogy jobb adni, mint kapni. Az ajándékozást követően két dologra vártunk: Jézus születésére és a vacsorára. Így utólag visszagondolva megérte várni, hiszen mind a kettő elérkezett. Jó hangulatban elfogyasztottuk a finom vacsorát, amit „szakácsaink” a nemrégiben átadott diáktanyán készítettek számunkra. Ezután jóllakottan megnéztük a szalagavatónkról készült videót, amin büszkén gondoltunk vissza arra, hogy milyen ügyesen táncoltunk. A video alatt épp elég fáradtak lettünk ahhoz, hogy lefeküdjünk aludni. Másnap reggel meglepően kipihenten ébredtünk fel. Akik otthon töltötték az éjszakát, ők is időben megérkeztek. Reggeli után közösen játszottunk, beszélgettünk az osztályteremben. 11 óra körül elpakoltunk az osztályban, búcsút vettünk egymástól, és boldog karácsonyt kívánva hazaindultunk. " Írta: Tábi Martin 

Fotók: Gyulay Alexandra, Salamon Ágota, Kásáné Meszlényi Lívia
Naptár
Aktuális | Következő események
Naptár Hírek Blog Galéria

Design: Unicial Program: Florka

Támogatók: logo logo logo logo
logo logo