Aktuális könyvajánló

Bölöni Eszter 5.b osztályos tanuló könyvajánlója (2020. január 22.)

Lucy Maud Montgomery: Anne otthonra talál

 

Ez a könyv nagyon-nagyon tetszett nekem!

 

Teljesen átéreztem a főhősnő helyzetét: én az anyukámat, Anne mindkét szülőjét elvesztette. A történet Prince Edward szigetén játszódik, ahol egy idős testvérpár Marilla és Mathew elhatározza, hogy örökbe fogadnak egy árva fiút, hogy segítsen nekik a háztartásban. De erős fiú helyett egy vézna kislányt kapnak, aki folyton bajba kerül és mindent elront. Anne mégis náluk marad és az idős testvérpár már nem tudja elképzelni az életét a vidám, cserfes, álmodozó Anne nélkül.

 

Olyannyira szeretem ezt a történetet, hogy minden kötetét elolvastam az Anne sorozatnak.

 

György Zselyke 5. b osztályos tanuló könyvajánlója (2020. január 8.)

 

L. M. Montgomery: Váratlan utazás

Azért választottam ezt a könyvet, mert ismertem már Montgomery: Anne otthonra talál című művét, ami nagyon tetszett. A váratlan utazás című könyv egy lányról, Sara-ról szól, akinek az apukája válságba kerül, s ezért a kislányt elküldi rokonokhoz egy messzi kisvárosba, Avonlea-be. A lány próbál beilleszkedni az új környezetben, de az unokatestvérei először nem fogadják szívesen.

Nagyon tetszett, hogy Sara-nak remek képzelőereje van, nagyon öntudatos és nagyon vágyik arra, hogy befogadják. Sok kaland és kalamajka után végül nagy barátság alakul ki az unokatestvérek között.

 

 

 

 

Farkas Emese 6.a osztályos tanuló könyvajánlója (2019. május 30.)

Szabó Magda: Születésnap

Illés Borinak nagy vágya, hogy születésnapjára egy szép női ruhát és egy tűsarkú cipőt kapjon. A lány elvárja, hogy mindenki a segítségére legyen, őneki azonban eszébe sem jut, hogy segítsen másoknak. Szilvia, akit legjobb barátnőjének tart, erre a viselkedésre buzdítja.

Egy nap új lakó érkezik a tömbházba, akiben Bori felismeri álmai hercegét. Azonban váratlan fordulatok megváltoztatják az életét. Szilviában óriásit kell csalódnia, édesanyja pedig egy baleset miatt kórházba kerül. Bori lassan megtanulja, hogy nem csak lustálkodni lehet. Még a tisztaságversennyel is megpróbálkozik. Vajon hogy boldogul ennyi új dologgal?

Nekem nagyon tetszett ez a könyv, érdemes elolvasni!

 

 

 

Gável Ábel 5. a osztályos tanuló könyvajánlója (2019. május 20.)

Tonke Dragt: Levél a királynak

A könyv egy fiúról szól, aki a lovaggá ütése előtti éjszakán egy hangot hall. Ez a hang azt mondja neki, hogy egy fontos levelet kell kézbesítenie egy lovagnak. Az ifjú útnak indul, de a lovaggal már csak néhány mondatot tud váltani. Így a levelet tovább kell vinnie a királynak. Hosszú és fárasztó út áll előtte de sok izgalmas és viszontagságos kalandban lesz része. Néha bujkálnia kell és fázik, máskor titkos utakon hegyet mászik, keveset alszik. S hogy eléri-e célját? Olvasd végig a könyvet! És ha befejezted, olvasd el a második kötetet is! A címe: A nagy vadon titkai. Csak ezzel együtt kerek a történet!

Ajánlom mindenkinek, aki szereti a fordulatos, kalandos, lovagos könyveket!

 

 

 

Bartha Zsófia 5.a osztályos tanuló könyvajánlója (2019. április 12.)

Eric Knight: Lassie hazatér

Csodálatos dolog a kutyatartás. De mi van, ha nincs elég pénz rá? Akkor sajnos el kell adni a kutyát. Pontosan ez történik a Carraclough családban is: a csodaszép Lassie-t eladják a hercegnek.

De a kutya hamarosan visszaszökik a gazdájához. Ezt többször is megteszi. Végül a herceg skóciai birtokára viszi. Innen már nem szökik meg. De hátha mégis! Lassie elindul hazafelé és nem is sejti, mennyi megpróbáltatás vár rá. A sok-sok kaland miatt tetszett nekem ez a könyv. Ajánlom mindenkinek, aki szereti a kalandokat és a kutyákat!

 

 

 

 

Bachusz Julianna 6.a osztályos tanuló könyvajánlója (2019. március 13.)

Roald Dahl: Charlie és a csokigyár

Azért kezdtem el ezt a könyvet olvasni, mert láttam már filmen és nagyon tetszett.

A könyv azonban még a filmnél is jobb volt!

A történet Picur Charlie-ról szól, aki egy romos faházban él a családjával a nagyváros szélén. Ebben a városban él Vonka Vilmos is, akinek csokoládégyára van, s amit még soha senki nem látott belülről. Charlie családja olyan szegény, hogy évente mindössze egyszer, a szülinapján jut egy tábla Wonka-féle csokihoz.

Egyik nap Vilmos úr bejelenti, hogy 5 szerencsés gyereket beenged a gyárába, s meg kell találniuk 5 arany bilétát. A szerencsések közé kerül Charlie is, és elképesztő kalandokba keveredik innentől kezdve. A gyár nagyon színes és vicces. A négy kissé elkényeztetett gyerek hamar hazamegy, mert mindegyik csábításba esett egy-egy dolog miatt. Charlie maradt utoljára, és a nyereménye pedig…. inkább nem árulom el! Olvassátok el ti is!

Ajánlom ezt a könyvet mindenkinek, aki szereti a vidám, fordulatos, humoros történeteket.

 

 Bocskay Borbála 5. osztályos tanuló könyvajánlója (2019. február 21.)

 Kertész Erzsébet: Vilma doktorasszony

 A kiegyezés utáni időkben élt egy lány, akit Vilmának hívtak. Az ő példaértékű életét dolgozza fel Kertész Erzsébet csodálatosan hiteles regénye. És ki Hugonnai Vilma? Magyarország első orvosnője.

 Vilma már gyermekként is kitűnt tudásszomjával és segíteni vágyásával. Élete fordulatot vett, mikor feleség, majd anya lett. De nem volt boldog. Egyszer megtudta, hogy Zürichben nőket is felvesznek az egyetemre. Több se kellett neki, összepakolt és elindult. Nehéz volt az út, sokan úgy gondolták fölösleges törnie magát. Sok lemondás után végül elérte célját! A könyv ezt a küzdelmes, nehézségekkel teli életet mutatja be. Egy olyan nőt ismerünk meg, aki mert kilógni a sorból. Ez a bátorság, az igazi bátorság: meri vállalni, hogy másképp lát ezt, vagy azt és hogy ő más, mint a többiek. Ezt még én és diáktársaim is eltanulhatnánk tőle, mert csak a magukat vállaló emberek lesznek híresek vagy fontosak.

 Mindenkinek ajánlom Kertész Erzsébet: Vilma doktorasszony című művét. Az ő életpályája kitűnő példa azok számára, akik úgy érzik kicsit kilógnak a sorból.

Jó olvasást kívánok!



Naptár
Aktuális | Következő események
Naptár Hírek Blog Galéria

Design: Unicial Program: Florka

Támogatók: logo logo logo logo
logo logo