Szakácsversenyen indul a Piár konyha

Iskolánk konyhai dolgozói 3+1 fős csapattal igazi kihívás elé néznek. Beadták a pályázatukat a 3 fordulós versenyre. Csapatuk neve stílusosan: "Kalász Angyalai". 

A Közétkeztetők, és Élelmezésvezetők Országos Szövetsége (KÖZSZÖV), a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség (MNGSZ) és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Közétkeztetési Szakácsversenyt hirdetett a közétkeztetésben dolgozó szakácsok számára azzal a céllal, hogy a hagyományos ízeket, ételeket modernizálják, étkezési kultúrát fejlesszék az évszakokhoz és szokásokhoz kötődő ételek megismertetésével.

A csapatnak 3 fogásos menüsort – előétel vagy leves, főétel és desszert – kellett terveznie és készítenie egy felnőtt étkező számára. Egyik kötelező eleme a friss alapanyagokból készült lecsó (zsiradék, hagyma, paprika, paradicsom), valamint a méz és hazai nyári, friss idényzöldségek és idénygyümölcsök közül kellett felhasználniuk legalább kettőt. Az ételsort mindössze nettó 550 Ft‐ból kellett kihozniuk a beszerzett alapanyagok árát illetően.

A következő fordulóra júniusban kerül sor.  Ha ősszel a 3. fordulót is megnyerik, ahol majd egy adott helyszínen kell főzniük egy zsűri előtt, akkor a receptjeiket majd egy külön kiadványban olvashatjuk.

Sok sikert kívánunk Angélának, Szilvinek, Mártinak és Mónikának!

 Fotó: K.Á.
Naptár
Aktuális | Következő események
Naptár Hírek Blog Galéria

Design: Unicial Program: Florka

Támogatók: logo logo logo logo
logo logo