Biológia faktosok Gödöllőn

2021. október 5-én iskolánk 7 diákja, Komin Virginia, Antal-Köz Csaba, Czikk Tamás (12. évf.), Kerényi Csenge, Bajkó Anna, Kugler Bence, Varga Péter (11. évf.) Kovács Nóra tanárnő kíséretében látogatást tettek Gödöllőn a Magyar Agrár és Élettudományi Egyetem Biotechnológia és Genetika Intézetében.

A biológia és kémia tudományok iránt érdeklődő diákok képet kaptak a mai modern biotechnológiai kutatásokról. Az Állatbiotechnológia Tanszéken Dr. Bodrogi Lilla tartott érdekes előadást a tanszéken folyó kutatásokról, majd megnézhették a kutatólaborokat.

A Növénybiotechnológia Tanszéken Dr. Kis András tartott előadást az Intézetben végzett kutatásairól. Képet kaphattak a diákok arról, hogy mi is az a CRISPR- Cas9 rendszer. Mit is jelent az utóbbi időben sokat emlegetett PCR? Mire használják az alkalmazott kutatásokban? Megnézhették hogyan működik a „génpuska”. Hogyan láthatjuk vizuálisan is a DNS-t?

Köszönet a lehetőségért Dr. Posta Katalin igazgató asszonynak, hogy betekintést kaphattak faktos diákjaink a kutatóintézet munkájába.


Szöveg és fotó: Péliné Tóth Magdolna (laboráns)
 
Naptár
Aktuális | Következő események
Naptár Hírek Blog Galéria

Design: Unicial Program: Florka

Támogatók: logo logo logo logo
logo logo