Megemlékezés napja

Habár lassan egy hónap eltelt már a "Thinking Day" óta, de most már az is csak emlék, hogy az iskolában még voltak kisgimnazisták, akik a nagyszünetben, cserkészruhában tisztelegtek az alapítók emléke előtt. Ivony István írásával idézzük fel az eseményeket.

Február 22-e a világ cserkészeinek egyik legfontosabb napja, 1857-ben ugyanis ezen a napon született Lord Robert Baden-Powell, a cserkészet alapítója, és felesége is (1889. február 22.), Olave, aki férje munkáját segítve a leánycserkészetet szervezte meg. A Megemlékezés Napján – Thinking Day – a cserkészek közössége, világszerte megemlékezik Bi-Pi célkitűzéseiről, nagy álmáról.

Iskolánkba járó valamennyi cserkészt összegyűjtve emlékeztünk Bi-Pi és Olave születésnapjára. Angelus imádságot a cserkész mozgalomért ajánlottuk fel, majd a cserkészinduló eléneklésével és egy lovagi csatakiáltással köszöntöttük alapítóinkat. Egész nap büszkén viseltük az egyenruhánkat, felhívva a környezetünk figyelmét mozgalmunk célkitűzéseire! Ilyenkor világszerte felidézzük alapítónk, halála előtti utolsó üzenetét, melyet a cserkészekhez intézett.

Bi-Pi azt kérte tőlünk: „..az igazi boldogságot csak a másoknak nyújtott boldogság által érhetitek el. Igyekezzetek ezt a világot egy kicsit jobb állapotban magatok mögött hagyni, mint ahogy találtátok.” Ez a feladatunk, amellyel minden módon szolgáljuk a társadalmat, nemzetünket, családunkat, közösségeinket.

Cserkész köszöntéssel ehhez kívánok
Jó munkát!

Ivony István
192.csst

Naptár
Aktuális | Következő események
Naptár Hírek Blog Galéria

Design: Unicial Program: Florka

Támogatók: logo logo logo logo
logo logo