Meseillusztráció

A Centrál Médiacsoport Zrt. 7-12 éveseknek írt ki pályázatot J.K. Rowling: Az Ickabog című könyvének illusztrálására. A pályázatra mintegy 800 pályamű érkezett, olvashatjuk az Animus Kiadó FB oldalán, melyek közül 34 nyertes rajzot választottak be a könyvbe. Bárth-Lappints Sebestyén (7.b) rajza is belekerült.

Győrffy-Kovács Adrienn tanárnő a rajz órákon, az alkotás folyamatát segíti azzal, hogy egy-egy könyvből (regény, novella) felolvas a diákoknak, és pont a nevezett műből olvasott a pályázat meghirdetésekor, amely ekkor még csak online formában volt elérhető. A 7. osztályos Bárth-Lappints Sebestyén ihletet nyert, és indult a meseillusztrátor pályázaton. A rajzot vegyes technikával készítette, ceruzával, tintával és filctollal.

 

 

 

 

A kiadó azt is közzétette, hogy volt néhány kitétel, szigorú feltétel a pályázat meghirdetése során, hiszen  igazodniuk kellett az eredeti angol nyelvű könyvhöz, a történet hangulatához, a fejezetek témájához. Fontos volt, hogy az eredeti rajzot tehessék be a kiadványba, és különböző nyomdai feltételeknek is meg kellett felelni.

A pályázat 34 nyertese egy-egy tiszteletpéldányt kap a könyvből, valamint 50.000 Ft-os utalványt is beválthatnak, hogy még többet olvassanak.


Alkotás közben...

A rajzot keressétek a könyvben, amelynek várható megjelenése: 2020. november 16.

Naptár
Aktuális | Következő események
Naptár Hírek Blog Galéria

Design: Unicial Program: Florka

Támogatók: logo logo logo logo
logo logo