Mindszenty- zarándoklat biciklivel

Május 4-én egy maroknyi piarista tanár és diák indult útnak Esztergomba, hogy részt vegyenek a Mindszenty József bíboros atya tiszteletére bemutatott szentmisén.

Csapatunk létszáma változó volt. Voltak, akik később csatlakoztak, és voltak, akik korábban leváltak a zarándok csapatról. Ez azonban nem kisebbíti a zarándoklat értékét. Megtapasztalhattuk az időjárás változatosságának szépségét is. Induláskor hűvös szembeszél volt, ami elmaradhatatlan egy piarista kerékpáros túráról, később küzdöttünk a hőséggel, ezt azonban egy kis eső enyhítette számunkra. Nagymaroson csatlakoztunk a váci Kolping tagjaihoz és közösen haladtunk tovább Esztergomig, így megtapasztalhattuk, milyen ereje van egy nagy zarándokcsapatnak. Megérkezvén a bazilikához buszok sokaságát és zarándokok tömegét találtuk, akik mind meghitt imádságban várták a szentmisét. A megemlékezést követően a határon átkelve, kerülővel tértünk haza. Mindenki kellően elfáradt, de sok élményben is gazdagodott.

A túrát Kovács Nóra, Szabó Eszter, Király Bálint, Balla János tanáraink és Horváth Adél 9.c, Horváth Veronika 10.c, Kenessey Eszter 10.c, Horváth Gergely Gellért 12.c diákjaink teljesítették.

Köszönjük a beszámolót Horváth Gergely Gellért diákunak!

Naptár
Aktuális | Következő események
Naptár Hírek Blog Galéria

Design: Unicial Program: Florka

Támogatók: logo logo logo logo
logo logo