Nyertes művészeti alkotás - díjátadó

A Nemzetközi Térképészeti Társulás (ICA) Magyar Nemzeti Bizottsága, a Magyar Földrajzi Társaság és az ELTE Térképtudományi és Geoinformatikai Intézet hirdette meg a NEMZETKÖZI TÉRKÉPRAJZ versenyt, amelyen Mikula Júlia 7.b osztályos tanulónk munkája elsőként került be (négy másik társának alkotásával) a nemzetközi megmérettetésbe.

A díjat a szeptember 29-i 5-7. évfolyamos szentmise után Reyes Nunez José Jesús, az ELTE egyetemi docense adta át Júliának, és felkészítő tanára, Győrffy-Kovács Adrienn is elismerésben részesült. 


Südi Máté (osztályfőnök), Győffy-Kovács Adrienn, Mikula Júlia (7.b), Reyes Nunez José Jesús

A Nemzetközi Térképészeti Társulás (International Cartographic Association, ICA) 1993 óta kétévente szervezi meg ezt a versenyt. Az idei térképrajz-verseny megszervezése rendkívüli volt a koronavírus okozta helyzet miatt. Nem csak a felhívás közzététele és a térképrajzok elkészítésének a megszervezése online módon, távoktatás közben történt meg, hanem a beküldött munkákról szervezett szavazás szintén online módon zajlott június második felében. Ez alapján választották ki azt a hat darab térképrajzot, amelyek Magyarországot képviselnek a nemzetközi Barbara Petchenik kiállításon, amit december 14. és 18. között szerveznek Firenzében (Olaszországban) a Nemzetközi Térképészeti Társulás (International Cartographic Association, ICA) 30. Nemzetközi Konferenciája keretében.

Szeretettel gratulálunk Mikula Júlia 7. b osztályos tanulónknak, akinek munkája bekerült a nyertesek közé!
http://terkepismeret.elte.hu/2021-es-verseny

Tanára: Győrffy-Kovács Adrienn

 

 

Naptár
Aktuális | Következő események
Naptár Hírek Blog Galéria

Design: Unicial Program: Florka

Támogatók: logo logo logo logo
logo logo