Múzeumi karantén pályázat

Bobós Boglárka, iskolánk 11. c osztályos diákja a Ludwig Múzeum különdíjasa lett a beküldött képzőművészeti alkotásával.

A 20. század elejétől alkalmazott montázs technikával készített egy alkotást, melynek tartalma a karantén helyzethez kapcsolható: Bezártság, Elszigeteltség, Magány, Maradj Otthon... A montázs lényegében meglévő elemekből (már meglévő képek, hozzá illesztett rajzok, ...) való építkezést jelent, és ilyen módon új egységbe szervezéssel egy új alkotás születik. A Ludwig Múzeum különdíjait Hemrik László nyújtotta át, ill. pár szóban online méltatta az alkotásokat. "Bobós Boglárka egy magába zárkózott, magába zárult hatalmas világváros fekete-fehér kollázsát készítette el." Egy családi belépőjegyet és egy képzőművészeti katalógust kaptak a díjazottak.

A szervezésben résztvevő múzeumok, a Szépművészeti Múzeum – Magyar Nemzeti Galéria, a Magyar Nemzeti Múzeum, a Magyar Cirkuszművészeti Múzeum, a Ludwig Múzeum és a Petőfi Irodalmi Múzeum, majd a virtuális gyűjteményhez  később csatlakozó Gödöllői Királyi Kastély és a Magyar Vadászati Múzeum, június 12-én különdíjasokat is hirdettek, mivel sok színvonalas munka érkezett be, és megnyitottak egy virtuális kiállítást a beérkezett művekből.

"A felhívásra 361 pályázat érkezett. Az alkotásokon keresztül mutatták meg a fiatalok azt, ahogyan ők megélik, átélik a karantén időszakát, és bepillantást engedtek mindennapjaikba, a speciális helyzet hozta nehézségeikbe. Az alkotók munkáikkal a kapcsolatok átalakulására, a tanulás és tapasztalatszerzés megváltozott körülményeire, lehetőségeire, a magányra, a beszűkülésre, a vágyódásra, a virtuális valóságra, egyéni reményeikre és félelmeikre is reflektáltak. 

A beküldött pályázatokat kategóriánként egy-egy zsűritag bírálta: Fodor Annamária előadóművész a filmeket, Nagy Gabriella, a Litera az irodalmi portál főszerkesztője a prózai és lírai alkotásokat, Szabó Balázs muzsikus a zenei műveket, Koronczi Endre képzőművész a vizuális reflexiókat értékelte. " - olvashatjuk a honlapon.

Naptár
Aktuális | Következő események
Naptár Hírek Blog Galéria

Design: Unicial Program: Florka

Támogatók: logo logo logo logo
logo logo