Nagypénteki piarista keresztút és keresztállítás a Nagy-Kő-hegyen

Nagypénteken váci piarista diákok, tanárok, szülők, barátok állították fel a lucfenyőből ácsolt új keresztet a régi helyén a szokolyai Nagy-Kő-hegy 383 m magas csúcsán. Több mint 40-en kapcsolódtak ahhoz a keresztúthoz, amelyet Avar Zsombor szülő (5.A) ötlete nyomán Kalász Ákos igazgató úr szervezett. A hegytetőn lévő egykori kereszt töve elkorhadt, így a viharos téli szél kidöntötte. Tövis Laci bácsi, iskolánk asztalos mestere készítette a műhelyben azt, ami immár a hegytetőn várja az arra kirándulókat, zarándokokat.

Nagypéntek reggelén több mint 40-en gyűltünk össze a hegy lábánál a vasút völgyében. A keresztút 14 stációját imádkozva férfiak és fiúk felváltva vitték a súlyos keresztet a hegyre. Megrázó élmény volt kereszttel a vállon lépni a meredek hegyi úton. A keresztút állomásainál közösen imádkoztunk, elmélkedtünk a szenvedő Krisztus utolsó óráinak eseményeit felidézve.

A keresztet felállítása után a kicsik is kivették a részüket a a szép eseményből. Friss virágokat szedtek és vittek a kereszt tövéhez. A kereszt lábához emléktáblát is elhelyeztünk, amit Győrffy-Kovács Adrienn tanárnő készített.

A hegyről lejőve a Kalász-házban tejfölös-tárkonyos pityóka leves, böjti ebéd várt mindenkit.

Este ki-ki otthon vett részt a nagypénteki csonkamisén.

Résztvevők:

Aradi László, Avar Kincső, Avar Koppány, Avar Réka, Avar Zsombor, Boruzs Laci, Boruzs Luca, Csillár Zsuzsanna, Daróczi Kata, Elekes István, Halász Attila, Juhász Gábor, Kalász Ákos, Kalász Julcsi, Kalász Lőrinc, Kalász Nóri, Kata Márk, Király Bálint, Király Katica, Király Zsóka, Kiss Róbert, Komjáti Béla, Komjátiné Bartos Nóra, Kovács Magor, Kovács Őrs, Kovács Zsófi, Menyhárt Gellért, Mocskonyi Boró, Pálfi Kinga, Pálinkás János, Pető Gábor, Pető Rézi, Szabó Eszter, Tövis Laci bácsi és felesége, Ulicsák Anna, Ulicsák Tamás, Vasas Réka, Vasvári Hunor, Vasvári Magor

További képek a galériában találhatók.

 

Naptár
Aktuális | Következő események
Naptár Hírek Blog Galéria

Design: Unicial Program: Florka

Támogatók: logo logo logo logo
logo logo