Nyári emlékek - HIT-HAT tábor 2021

A "HIT az HAT" mottóval idén is megszervezte a nyári hittantábort a Földváry házaspár. Rövid összefoglalójukat olvashatjuk az alábbiakban.

Ebben a reményben szerveztük meg a 24. Hit-Hat táborunkat itt az iskolában június 14-18-ig. Egy héten át napközis formában, reggeltől délutánig vártuk a gyerekeket, hogy az iskolánk ne csak a tanulás miatt legyen örömforrás, hanem az együtt töltött szabadidő miatt is.

Gazdag reggelivel, ebéddel és uzsonnával vártuk a gyerekeket, akik folyamatosan ettek. Az eddigi táborok létszáma 50 körül volt, most 117-en óvodástól 10-es osztályig vettek részt a táborban. Egy-egy piarista diákhoz 2-3 testvér is tartozott. A 10-es diákok már segítőként vettek részt a TESZI keretében, megtapasztalva a segítés, „szükségem van rád” érzését, és a „zsákbolha” effektust is. Sokat adtak és reméljük sokat is kaptak.

A programokat befolyásolta, hogy tömegrendezvényekben kellett gondolkodnunk. Így is nagyon sok helyszínen és programban volt részünk. Megnéztük a püspöki palota kertjét és utána a légvédelmi pincét, ami nagyon félelmetes.

A Március 15. téren városismereti játékot játszottunk, amit még több éve piarista öregdiákok készítettek.

A rózsaparkban és a Művelődési Központ játszóházában is jártunk.

A Pokol-sziget pokoli volt, nemcsak a Duna magas állása miatt, hanem a szúnyogok és a magas hőmérséklet miatt is. A délutáni sport és kézműveskedés nemcsak a szívnek és léleknek, hanem a testnek is hasznos volt.

Kereszténységünk megélése a mindennapokban is fontos, az Úr velünk van mindenhol és mindenkor. Táborunkat a templomban Isten előtt és Vele kezdtük igeliturgiával. Majd minden reggel áldást és segítséget kértünk a napra. Továbbá hittan verseny, akadályverseny színesítette napjainkat. Az utolsó nap műsorral készültünk a szülőknek, nagyszülőknek a díszteremben. A táborozók öröme és lelkesedése feledtette a szervezés és a hét fáradtságát. Jövőre, a jubileumi 25. táborra készülve már gyűjtjük az ötleteket.

Szöveg: Földváry István és Marika
Fotó: F.I. és K.B.
Naptár
Aktuális | Következő események
Naptár Hírek Blog Galéria

Design: Unicial Program: Florka

Támogatók: logo logo logo logo
logo logo