Pályaorientációs nap 2022.

2022. október 15., szombat

Október 15-én, szombaton ismét nagyszabású pályaorientációs napot szervezünk diákjainknak két év után újra jelenléti formában, hogy segítsük hivatáskeresésüket.

A rendhagyó tanítás nélküli munkanapon közel 60 vendég - közöttük pályaorientációs szakemberek, pszichológusok, egyetemi és főiskolai oktatók, valamint a gimnázium öregdiákjai, diákok szülei - várják a diákokat a programokon. Műhelybeszélgetések, előadások, személyes tanácsadás, kérdőívek, kisfilmek és az iskola képzési lehetőségei (fakultációk, emelt szintű képzések) is terítéken lesznek. Az egyetemi felvételi rendszere, a pontszámítás, a közép- és emelt szintű érettségi ismertetésére is sor kerül. A szülők és az öregdiákok saját hivatásukkal, szakmájukkal, útkeresésük történeteivel érkeznek.

Diákjainknak

A nap célja, hogy új információt tudjatok gyűjteni, halljatok tapasztalatokról, útkereső élményekről. Akkor is értékesek lesznek a találkozások számotokra, ha nem éppen annak a szakterületnek a képviselőivel beszélgettek, amit jelenleg éppen elképzeltek magatoknak.

9:50 és 10:35 között az egyetemek, oktatási intézmények tartanak részletes vetített bemutatót a kijelölt termekben. Ebben a blokkban érdemes azt az egyetemet választani, amelyik legközelebb áll érdeklődési területedhez. Erre a programra regisztrálni kell, és fontos tudnotok, hogy ebben az időszakban csak egyetlen intézményt tudtok meglátogatni. Minden magyarországi egyetem természetesen nem lesz jelen, csak azok, amelyek el tudták fogadni meghívásunkat. A honlapon található kínálat október 7-én válik véglegessé, ekkor nyílik majd meg a regisztráció az e-krétában.

10:55 és 12:15 közötti időszakban és a szünetekben szabadon meg lehet látogatni a különböző egyetemeket, tájékoztató anyagot lehet gyűjteni, néhány fontos kérdésre személyes választ lehet kapni. Ebben az idősávban 2x35 percben műhelyfoglalkozásra kell regisztrálnotok. A Műhelyek két sávon vannak. Kérlek, két különbözőt válassz! Érdemes kihasználni a személyes találkozást, hiszen egyetemi nyílt napra máskor is lehetőség van elmenni, öregdiákokkal nem biztos, hogy egykönnyen találkozol.
Az egyetemek képviselői még egy rövid ideig itt lesznek, tehát ha véletlenül maradt olyan egyetem, képzés, amit még meg szerettetek volna ismerni, de eddig nem sikerült bejutni hozzájuk, ebben az idősávban még van rá lehetőség.

Regisztrálni az e-kréta felületén kell majd október 7 és 10 között.

Használjátok ki a szüneteket is az információgyűjtésre!

Étkezést ezen a napon az iskola NEM tud biztosítani.

Óra

9.évf (ABC)

10.évf

11.évf

12.évf

8:00-8:45

 

Limpár Imre előadása
(szakpszichológus, karrier tanácsadó)

 

Kilátó Piarista Pályaorientációs Központ bemutatkozása

 

DÍSZTEREM

Előadás a pontszámításról

új modell - 2024-től

KÖNYVTÁR

 

 

Előadás a pontszámításról, a felvételi és érettségi folyamatáról

idei szabályok

 

FIZIKUM

 

8:45-08:55

SZÜNET

8:55-9:40

Osztályfőnöki óra

 

beszélgetés az előadás kapcsán az osztályfőnökökkel

Fakultációs rendszer iskolánkban

 

rövid tanári

ismertetők a

KÖNYVTÁRBAN

 

Limpár Imre előadása
(szakpszichológus, karrier tanácsadó)

 

Kilátó Piarista Pályaorientációs Központ bemutatkozása

 

DÍSZTEREM

 

9:40-9:50

SZÜNET

9:50-10:35

 

Egyetemek, oktatási intézmények, KILÁTÓ standja tantermekben – részletes tájékoztató:

pon--egyetemek-2022.pdf (295 kB)

(regisztráció az e-kréta felületén)

 

10:35-10:55

SZÜNET

10:55-12:15

két részben

 

Műhelyek (I- II.)

 

(egyetemek, öregdiákok, szülők, szakmák és ERAMSUS programok standjai) – részletes tájékoztató:

pon--muhelyek-2022.pdf (313 kB)

 (regisztráció az e-kréta felületén)

 

Naptár
Aktuális | Következő események
Naptár Hírek Blog Galéria

Design: Unicial Program: Florka

Támogatók: logo logo logo logo
logo logo