« Vissza a suli oldalára
E-napló Felvételi, beiskolázás Elérhetőségek Alapítvány

Iskolánk hírei

Kalazancius - Egyetemista ösztöndíj 2018-19

Kalazancius ösztöndíj-pályázat FELHÍVÁS a 2018-2019. tanévre a Magyar Piarista Diákszövetség felsőoktatásban tanuló tagjai részére, 1.000.000 Ft keretösszeggel!

Sítábor Ausztriában

Kedvező áron színvonalas szállás, közismert sípályarendszer, mely kezdőknek, középhaladóknak, haladóknak egyaránt kitűnő síelési lehetőséget biztosít.

2017
december
5.

Pályaorientációs konferencia a diákoknak a Piarista Gimnáziumban

Idén először szervezett nagyszabású pályaorientációs napot a váci Piarista Gimnázium. A rendhagyó tanítás nélküli munkanapon december 5-én közel 60 vendég - közöttük pályaorientációs szakemberek, pszichológusok, egyetemi és főiskolai oktatók valamint a gimnázium öregdiákjai - várta a diákokat a gazdag és tartalmas programokra.

Az iskola diákjai évfolyamonként más-más programba kapcsolódhattak be. A kilencedikesek pályaorientációs kérdőíveket töltöttek ki, szakértő szaktanácsadó előadását hallgathatták, kisfilmeken keresztül bepillantást nyerhettek több ismert és kevésbé ismert szakmákba. A fakultációválasztás előtt állók ismerkedhettek a fakultációs képzéssel, a nyelvtanulás fontosságáról. A 11-12-es diákok számára az egyetemek és főiskolák képviselői a plenáris előadások mellett személyesebb műhelybeszélgetésekre invitálták az érdeklődő diákokat. A nap legkülönlegesebb találkozásait az öregdiákok műhelyei hozták. Az elmúlt 25 évben a Piarista Gimnáziumban érettségizett öregdiákok közül több mint 30 szakember érkezett a legkülönbözőbb hivatásterületekről. Orvos, pszichológus, közgazdász, ügyvéd, közigazgatási szakember, matematikus, statisztikus, politológus, kertészmérnök, kriminológus, biológus, építész. Érkezett szakember a nemzetközi kapcsolatok, a légiforgalmi irányítás, a projektmenedzsment, uniós jog, vállalatirányítás, médiatudományok és pedagógia területéről is. Volt, aki nanotechnológus vegyészként Svájcból  skype-on kapcsolódott be a konferencia programjaiba.

öregdiákok egy csoportja az aulában

A meghívottak közül több frissen végzett öregdiák is érkezett az iskolába, akik az egyetemi élet sajátosságairól, kihívásairól meséltek fiatalabb diáktársaiknak. Az egyetemi felvételi folyamatáról, a pontszámításról is ismereteket szereztek a tanulók.

A pályaorientációs konferencia programjába 350 diák kapcsolódott be. A műhelyekbe előzetes online regisztrációval jelentkezhettek a tanulók.

Kalász Ákos igazgató köszönetét fejezte ki minden vendégnek, aki jelenlétével, tudásával, személyes tanácsával és példájával segítette a diákok pályaorientációját, gondolkodását. Öröm számunkra, hogy milyen sok lelkes öregdiák szakember jött "haza" iskolájába mesélni saját hivatásáról, munkájáról. Ezek a személyes tanúságtételek nagyon hitelesen mutatták meg azt, hogy a piarista közösség milyen erős, milyen sokszínű. - tette hozzá az iskola vezetője. Rámutatott arra is, hogy mit is ér az, ha az iskola rendszeres, fegyelmezett, szorgalmas, de jókedvű munkával készít a felsőfokú oktatásra.

Az öregdiák vendégek közös ebéddel búcsúztak az iskolától.

 

blog programajánló | Tovább a programokhoz
Újabb szép eredmények a Kids Atlétika versenyen

2018. április 21-én szombaton a leány csapat rész vett a Budapesten megrendezésre kerülő Kids atlétika versenyen. Sok szép eredménnyel zárult a nap.

Králiky

Ismét sítúra a Felvidéken!

Figaro 2. 0

Operába a PAD-dal!

Design: Unicial Program: Florka