Piarista fiatal reménységünk kajak-kenuban

Molnár Merse (6.a) szeptember utolsó hétvégéjén Fadd-Domboriban, a Duna holtágán megrendezett a Kajak-Kenu Diákolimpián a Piarista Gimnázium színeiben indulva ezüstérmet szerzett. Merse ezzel az eredménnyel a könyök olimpiai válogatott kerettagja lett.

Merse jelenleg a Váci Karakán Kajak-Kenu Sportegyesület színeiben versenyez, amely két korábbi váci egyesület összeolvadásából keletkezett. Edzői a Csernák család tagjai, Csernák Károly mesteredző, Csernákné Quell Andrea és Csernák Petra, akiknek a kezei alatt már számos bajnokunk nevelkedett.

Merse U12 MK 1 (mini egyes kajak) kategóriában indult, korosztályában mintegy 100 induló volt, akiket 3 futamba osztottak be, minden futam első 3 helyezettje érmet kapott. A „futott” idejét is figyelembe véve „abszolút” 2. helyet szerzett.

Merse az idén a Magyar Bajnokságban MK2 U12 kategóriában Légrádi Pállal párban 3. helyezést ért el, ugyanezen kategória 4x200m váltó számában pedig 2. helyezést.

Légrádi Pál és Molnár Merse (jobb oldalon)

Merse a fenti eredmények alapján meghívást kapott, hogy a korosztálya utánpótlás válogatott évente 2-szer megrendezett edzőtáborán részt vegyen, legközelebb októberben a Dunavarsányi Olimpiai Központban, ahol olimpiai bajnokokkal, bajnok edzőkkel készülhetnek együtt a következő évadra.

A sportsikerek érdekében Merse jelentős áldozatot vállal saját döntése alapján. Többek között június-júliusban hétköznap 2-2 és szombaton 1 edzésen, az iskolai időszakban minden nap – szombatot is beleértve – 1 edzésen vesz részt.

Köszönetünk szól edzőinek, és az iskola támogatásának is, akik a sportteljesítmény mellett elvárják, hogy az iskolai tanulmányok ne szenvedjenek kárt.

Szöveg és fotó: Tihanyi Tekla (szülő)

Naptár
Aktuális | Következő események
Naptár Hírek Blog Galéria

Design: Unicial Program: Florka

Támogatók: logo logo logo logo
logo logo