Piartúrák a nyílt napon

November utolsó napján a váci Piarista Gimnázium megnyitotta kapuit az érdeklődők számára, akik bepillantást nyerhettek az iskola hangulatába, légkörébe, oktató-nevelő tevékenységeibe, tapasztalhatták pedagógiai arculatát és értékrendjét.

Kalász Ákos igazgató úr az aulában köszöntötte az egybegyűlt vendégeket, majd elindultak a csoportok a kiosztott lapok szerint 15-20 fővel csapatonként.

A tanárkollégák 4 csoportban vezették végig a negyedikeseket, 3 csoportban a nyolcadikos diákokat az iskola termeiben, ahol különböző, projektszerűen megszervezett, tanárok által koordinált és sok esetben a diákjaink által előadott bemutatókat láthattak, valamint interaktív foglalkozásokon vehettek részt. 

Az iskola életének minden területét igyekeztük bemutatni, minden csoport más helyszínen kezdte a "túrát". 
A kicsik a természettudományos bemutatókkal kezdtek.

"Kísérletező kémikusok" (felsőbb éves diákjaink) látványos és érdekes kísérleteket mutattak be.

A "közönség" tapssal fejezte ki elismerését és tetszését.

"A mikroszkóp világa" a biológia rejtelmeibe vezette be az érdeklődőket... 

"Fizika kísérleteket" a tanár urak mutattak be, néhány otthon is megvalósítható, de azért óvatosságra hívták fel a gyerekek figyelmét.

"Játékos kultúrtörténet" címmel a könyvtárban a 7. osztályosok vezették be a "látogatókat" az ókori mondák világába, ahol fontos volt a jó megfigyelőképesség, hiszen utána kisebb csapatokban kellett választ adniuk a látott minielőadás alapján néhány kérdésre.

A váci Familia Gladiatoria 1986 óta működő csapata szintén az ókorba repített vissza, bemutatták a gladiátor játékok szereplőit, résztvevőit, öltözetüket, fegyvereiket és a harcaikat.

A énekteremben énektanárunk tartott "kóruspróbát"... itt is nagy volt az érdeklődés.

A tantárgyak oktatásához kapcsolódóan bemutató foglalkozást tartottak tanáraink a nyelvi előkészítő  osztályról, a matematika++ képzésről , volt angol és német órarészlet is.

A kisebbek angol nyelvi játékokat tanulhattak, és matematikai játékokat játszhattak - tanári vezetéssel.

Tanulásmódszertan tréningen az 5. évfolyamos diákjaink vesznek részt, de 9. évfolyamon választható tantárgy, erről láthattak bemutatót, és vonódhattak be a nagyobb vendég diákok.

A robotika bemutatón programozott LEGO robotok szumó küzdelmeit élvezhették a diákok. 

Iskolánknak saját cserkészcsapata van, a 192-es számú Erdősi Imre Cserkészcsapat. A cserkészek is bemutatkoztak, és szolgálatként vállalták, hogy a kisebb testvéreknek foglalkozást tartanak, illetve játszanak velük.

Az oktatás-neveléshez kapcsolódóan a szabadidős tevékenységeinkről az iskola több pontján elhelyezett kivetítővásznakon, monitorokon keresztül láthattak látogatóink túrabeszámolókat - evezős, vitorlás, gyalog- és biciklitúrák, valamint a médiaműhelyünk által készített kisfilmeket.

Hitélethez kapcsolódva, advent első vasárnapja előtti nap lévén, az adventi gyertyagyújtásba is be lehetett kapcsolódni.

Francia és bécsi teaház, valamint az Iskolai Szülői Szervezet által szervezett teaház nyújtott beszélgetési lehetőséget tanárokkal, diákokkal, szülőkkel – egy pohár tea, sütemények és szendvicsek mellett.

A kézműves teremben alkothattak a gyerekek - mintázás, rajzolás, festés, ragasztás - már a karácsony jegyében. Szülőnek külön kézművesasztallal "kedveskedtek" rajztanáraink.

Igazgató Úr a díszteremben tartott külön tájékoztatót az iskoláról, a beiskolázás részleteiről, majd válaszolt a szülők kérdéseire.

Az épület folyosóin öregdiákok tablóit, versenyeredményeket, tanulóink rajzos, kézműves alkotásait, egy fotókiállítást és iskolai életképeket tekinthettek meg a látogatók.

A diáktanyán pedig Zoli atya túrófánkot sütött segédeivel az éhes "vándoroknak", és itt is tartalmas beszélgetések zajlottak.

Sokféle gazdag és színes program várta mindazokat, akik ellátogattak hozzánk.

Szeretettel várjuk januárban a negyedikes és nyolcadikos felvételiző diákokat!

Szöveg: StonehillB
Fotók: StonehillB, Szántai Hédi, Reza Leila
Naptár
Aktuális | Következő események
Naptár Hírek Blog Galéria

Design: Unicial Program: Florka

Támogatók: logo logo logo logo
logo logo