„Programozz robotot, programozd a jövőd!”

Lego Mindstorm robotprogramozás - a szakkörön készülnek a versenyre diákjaink. A PYARBOT csapatnak drukkolhatunk.

Turócziné Kiscsatári Nóra tanárnő még valamikor a múlt hónap vége felé említette, hogy talált egy Lego-s robotépítő versenyt (WRO, "Smart city" kategória), s ránk gondolt, mint potenciális érdeklődőkre. Egy-két nap szervezkedés után a csapat is összeállt, habár nehezebb volt döntéseket hozni a résztvevőkkel kapcsolatban, mint gondoltuk. Sok embert érdekelt volna, de nem mindenki ért rá, vagy akarta/bírta a készülés súlyát a hátára venni. Így végül úgy döntöttünk, hogy a csapat hivatalos részét egészítjük ki a felkészülésben részt vevő segítőkkel. Tehát neveztük csapatunkat a versenyre és megpályáztunk egy Lego Mindstorm EV3 kitet sok-sok tartozékkal.

Most pár napja, hogy megjött az építőkészlet, de az ismerkedésbe még aznap belekezdtünk, amiben Levente korábbi tapasztalatai a kittel kapcsolatban nagy segítséget jelentettek. Jelenleg igyekszünk egyre inkább hozzászokni a Lego Mindstorm sajátos fejlesztő eszközeihez, jártasságra tenni szert azok használatában, ami nem is olyan könnyű dolog, mint elsőre hangzik. A terv szerint következő hónap első felében utazunk Székesfehérvárra, a verseny alkalmából, ahol majd a valódi kihívás kezdődik.

Addig is szurkoljatok nekünk! Ha pedig kedvet kaptatok egy kis robotikához, építgetéshez, esetleg programozáshoz keressétek bátran Kiscsatári tanárnőt kérdéseitekkel!

Menyhárt Gellért

A csapat tagjai: Menyhárt Gellért, Koós Gábor, Hovanecz Máté, Laczó Levente látható

Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség „PROGRAMOZZ ROBOTOT! PROGRAMOZD A JÖVŐD!” pályázatának támogatásával valósul meg.

Naptár
Aktuális | Következő események
Naptár Hírek Blog Galéria

Design: Unicial Program: Florka

Támogatók: logo logo logo logo
logo logo