Rajzos faliújság 1.

Hortoványi Judit tanárnő írását adjuk közre az otthoni rajzórákról.

"A rajzórák legfontosabb célja ezekben az első hetekben az volt, hogy a gyerekeket felállítsam a gépek elől, és kiküldjem őket a szabadba! Az is nagyon fontos, hogy a rajzolás és festés öröme most segítsen átvészelni a bezártság, elszigeteltség érzését, ezért tudatosan próbáltam olyan témákat választani, ami a körülöttük lévő, apró, hétköznapi szépségre irányítja rá a figyelmüket.
És úgy tűnik, hogy a dolog működött! Az első feladatok között volt a tavaszi kép készítése, amikor bármit lerajzolhattak vagy festhettek, ami számukra most a legjobban megjeleníti a tavaszt. Más csoportoknak tavaszi virágok megfigyelését, minél pontosabb lerajzolását adtam ki feladatként. Hogy ki milyen technikával dolgozik, az most szabadon választható volt. Olyan gyönyörű munkák születtek, amik mindannyiunknak visszairányítják a figyelmünket arra, hogy minden nehézség ellenére milyen csodálatos körülöttünk a tavasz!"


Untsch Borbála (5.a)


Molnár Merse (6.a)


Mihajlik Hanga (7.a)

"A 9.c osztályosokkal ebben a tanévben sokat foglalkoztunk a képi szimbólumokkal. Nekik azt a feladatot adtam, hogy rajzolják le, hogyan érzik magukat most? Nagyon változatosan, sokféle jelképpel, színekkel és szimbólumokkal fejezték ki a bezártság, szorongás, bizonytalanság, ugyanakkor az életöröm és bizakodás érzéseit."


Nádudvari Anna - Bezártság


Varga Péter - Vírus


Urbán Anna

További rajzok a Galériában láthatóak.

 

Naptár
Aktuális | Következő események
Naptár Hírek Blog Galéria

Design: Unicial Program: Florka

Támogatók: logo logo logo logo
logo logo