« Vissza a suli oldalára
E-napló Piarista Bál Koronavírus Felvételi, beiskolázás Elérhetőségek
március
31.

Rajzos faliújság 1.

Hortoványi Judit tanárnő írását adjuk közre az otthoni rajzórákról.

"A rajzórák legfontosabb célja ezekben az első hetekben az volt, hogy a gyerekeket felállítsam a gépek elől, és kiküldjem őket a szabadba! Az is nagyon fontos, hogy a rajzolás és festés öröme most segítsen átvészelni a bezártság, elszigeteltség érzését, ezért tudatosan próbáltam olyan témákat választani, ami a körülöttük lévő, apró, hétköznapi szépségre irányítja rá a figyelmüket.
És úgy tűnik, hogy a dolog működött! Az első feladatok között volt a tavaszi kép készítése, amikor bármit lerajzolhattak vagy festhettek, ami számukra most a legjobban megjeleníti a tavaszt. Más csoportoknak tavaszi virágok megfigyelését, minél pontosabb lerajzolását adtam ki feladatként. Hogy ki milyen technikával dolgozik, az most szabadon választható volt. Olyan gyönyörű munkák születtek, amik mindannyiunknak visszairányítják a figyelmünket arra, hogy minden nehézség ellenére milyen csodálatos körülöttünk a tavasz!"


Untsch Borbála (5.a)


Molnár Merse (6.a)


Mihajlik Hanga (7.a)

"A 9.c osztályosokkal ebben a tanévben sokat foglalkoztunk a képi szimbólumokkal. Nekik azt a feladatot adtam, hogy rajzolják le, hogyan érzik magukat most? Nagyon változatosan, sokféle jelképpel, színekkel és szimbólumokkal fejezték ki a bezártság, szorongás, bizonytalanság, ugyanakkor az életöröm és bizakodás érzéseit."


Nádudvari Anna - Bezártság


Varga Péter - Vírus


Urbán Anna

További rajzok a Galériában láthatóak.

 

blog programajánló | Tovább a programokhoz

Design: Unicial Program: Florka