Rajzos faliújság 9.

A tanév végéhez, és lassan a karantén végéhez is érkezünk. Senkinek nem volt könnyű a bezártság időszaka, de talán a kamaszok fokozottan megszenvedték az egymástól való kényszerű elszigeteltség idejét.

Hortoványi Judit tanárnő ebben a rajzos feladatban azt adta témának, hogy rajzolják le a vágyaikat, terveiket, hova mennének el, ha vége lenne a karanténnak. A kiindulópont a saját tenyerük, a kezük körvonala, és minden ujjuk egy-egy kivezető útvonalat jelenít meg. A feladat nem csak arra adott lehetőséget, hogy levezesse a bezártság feszültségét, hanem közben a tanulók megismerkedtek a térképek egyszerű, könnyen értelmezhető képi jeleivel is. A feladat része volt, hogy vizuálisan ábrázolják az útvonalat, a közlekedési eszközöket és a célállomást is. Mint minden térképen, itt is fontos része a képnek a felirat, a szöveg, és a szín.

A 6.a, 9.c, 10.c és 11.b osztályos tanulók tenyér-térképeiből látható egy válogatás a képgalériában. Vannak közöttük egészen világraszóló álmok, ahol a vágyak határa szó szerint a csillagos ég, a Mount Everest, vagy éppen Hawaii. De megjelennek a képeken azok a vágyak is, hogy a karantén végén a családdal, nagyszülőkkel, barátokkal szeretnének találkozni, bemenni Budapestre moziba, vagy éppen az iskolába és a templomba.

Szeretném megköszönni mindenkinek azt, hogy figyelemmel kísérték a blogon diákjaink alkotásait! Ezekkel a rajzokkal kívánok mindenkinek tartalmas, élményekben gazdag, ugyanakkor önmagunkra és másokra okos figyelemmel vigyázó nyári szünetet!

Hortoványi Judit tanárnő


Hárs Róza és Cs. Nagy Anna 10c alkotásai

Naptár
Aktuális | Következő események
Naptár Hírek Blog Galéria

Design: Unicial Program: Florka

Támogatók: logo logo logo logo
logo logo