Római zarándoklat 2022

Nyáron 16 diák és 5 kísérő úgy döntött, hogy elzarándokol Rómába biciklivel.

Hatalmas testi és lelki teljesítmény volt, aminek a mai napig a hatása alatt vagyok. Varázslatnak mondanám, ami akkor kezdődött, amikor az első reggel felültünk a kerékpárokra Nagykanizsán, és akkor lett vége, amikor 3 héttel később landolt a repülőnk Budapesten.

De hogy mi is történt abban a 3 hétben?
Az egészet elmesélni lehetetlen, összefoglalni is nehéz. 13 nap tekerés, napi 100-120 km Alpokon, síkságon, Appenineken keresztül. Amikor már feladni készülnél, hirtelen meglátsz egy vízesést, gyönyörű tájat, vagy egy hegycsúcsot, esetleg már a Róma-táblát, és rajössz: megérte. Olyan helyeken és városokban jártunk, ahova sosem gondoltam, hogy eljutok, nemhogy biciklivel.

Maga a város, Róma, csodálatos, az összes templomban jártunk szerintem, de mindegyikben kaptam valamit, amiből életemben épitkezhetek.

Útközben is, de főleg esténként tapasztaltunk valami olyasmi gondviselést és törődést, ami elképesztő. Elképesztő volt megtapasztalni, hogy minden este volt hol aludnunk, volt mit ennünk és semmiben sem szenvedtünk hiányt. Természetesen útközben is voltak hatalmas élmények, de komfortzónából kilépés, sőt, nehézségek is akadtak. De mind nagyon megérte, hiszen az emlékek, barátságok, élettapasztalatok, amit a 3 hét során kaptunk: az elmondhatatlan!

Ezeket nem lehet megérteni, csak átélni, bár néha még számomra is hihetlen, ami történt. Életem végéig hálás leszek ezért! Köszönöm.

Naptár
Aktuális | Következő események
Naptár Hírek Blog Galéria

Design: Unicial Program: Florka

Támogatók: logo logo logo logo
logo logo