Siker a diákfilmszemlén

Ókovács Benedek (10.A) a 9. Ökumenikus Diákfilmszemlén a Szabadon választott téma kategóriában a MAKUSZ (Magyar Katolikus Újságírók Szövetsége) különdíját nyerte Vigyázzunk egymásra! című animációs alkotásával. 

Varsányi Ferenc, a zsűri egyik tagja így méltatta Benedek animációs kisfilmjét az eredményhirdetéskor: "Egy kiváló alkotás, minden elemében kiválóan teljesített, jó a történet, jó az animáció, kompozíció, kameramozgások, a vágás, a zeneválasztás, ez remekül illeszkedik a film vizuális részéhez. Kérjük, hogy még sok ilyen alkotással örvendeztessen meg mindket a jövőben is."

A filmszemlére beérkezett munkákat a három tagú zsűri online értékelte, ITT megtekinthető az össze film és az összes értékelés. (Iskolánk tanulójának munkája és értékelése 2:28-től kezdődik!)

A Diákfilmszemlén a döntőbe jutott filmek alkotói bemutatkoztak, ezt olvashatjuk Benedekről: 
Ókovács Benedek vagyok, a váci Piarista Gimnázium 10. osztályos diákja. Filmeket harmadik, lassan negyedik éve szerkesztek. Szabadidőm jelentős részét videózással, újságírással töltöm. A főszerkesztője vagyok egy váci piarista diákoldalnak, oda is gyakran gyártunk kisvideókat, műsorokat. Az animációs világ is egyre jobban érdekel, szeretném ebbe is hasonlóan beleásni magamat. A film elkészítésére áprilisban az adott motivációt, amit a közösségi médiában láttam. Kommentekben, posztokban terjedtek a hamis, sokszor szánt szándékkal terjesztett hírek az oltásokról, - ezekre a cáfolatok az emberek töredékét érik csak el. A film célja, hogy pontot tegyen ennek a járvány sújtotta másfél évnek a történetére, és megmutassa: úgy kell egymásra vigyáznunk, ahogyan azt a Jóisten is teszi.

A LEGJOBB FILMEK 2021-ben a Diákfilmszemle honlapján láthatók. Nézzétek meg!

Gratulálunk Ókovács Benedeknek!

 

 

Naptár
Aktuális | Következő események
Naptár Hírek Blog Galéria

Design: Unicial Program: Florka

Támogatók: logo logo logo logo
logo logo